Zoektocht naar dé 100 duurzame jonge koplopers start VANDAAG!

De Duurzame Jonge 100 (DJ100) zoekt de 100 meest innovatieve en inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland.De lijst moet jongeren die zich inzetten voor een duurzaam Nederland, zichtbaarder maken. Vanaf vandaag, 3 september, is het mogelijk jezelf of iemand anders voor te dragen voor een plek in de DJ100.
 

Energieopwekking uit planten, ambachtelijke worsten maken, duurzaamheid in het gemeentebestuur, tosti’s van eigen bodem, verantwoorde tv-programma’s produceren, onderzoek op de Noordpool, onderhandelen met de VN namens jongeren. Dat is maar een greep uit wat de duurzame jeugd van tegenwoordig te bieden heeft. Het is de hoogste tijd om deze jonge koplopers bekend te maken bij een groter publiek.
 
De DJ100 is daarop het logische antwoord. Een toonaangevende lijst van 100 jonge mensen met de meest innovatieve en inspirerende initiatieven, ideeën en start-ups op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Dagelijks inspireren zij anderen en met hun acties en brengen ze een duurzaam Nederland een stapje dichterbij.

 

Zichtbaarheid
Een jaar geleden ontstond het idee om een zoektocht te starten naar de meest innovatieve en inspirerende jonge mensen op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Sindsdien is de bal flink gaan rollen. De DJ100 werkt samen met 10 ambassadeurs die de DJ100 én met name het werk van jongeren actief in duurzaamheid bekendheid te geven bij het grote publiek.
 
Uiteindelijk wil DJ100 een platform worden dat duurzame jonge mensen structureel verbindt aan bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. De DJ100 is nadrukkelijk geen ranking. Dit past niet bij de manier van denken van generatie Y, die gebaseerd is op waarden als samenwerking en verbinding.
 

 

Spelregels
Jongeren tot en met 32 jaar kunnen zichzelf vanaf 3 september, Duurzame Dinsdag, nomineren of genomineerd worden op de website dj100.nl. De inschrijving sluit op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Alle nominaties worden verzameld waarna een jury, bestaande uit een aantal vooraanstaande jonge en oudere experts op het gebied van duurzaamheid de inzendingen beoordeelt. Dit levert een lijst op met 100 jonge koplopers in duurzaamheid, onderverdeeld in verschillende categorieën. Op het slotevenement op 15 november worden de winnaars in elke categorie in de spotlight gezet,
vieren we het einde van onze zoektocht en presenteren wij onze lange-termijn-plannen.

 

Om dit alles te bereiken werkt DJ100 samen met verschillende partnerorganisaties. Eneco en ASN Bank zijn hoofdsponsor. NCDO host het slotevenement. De DJ100 wordt daarnaast gesteund door KICI, Urgenda, Red to be Blue, MVO Nederland, SVN, Dutch Search, NJR en Greenhost.

 

*Copyright © 2013 DJ100, All rights reserved.*