Yorick Bruins

Yorick-Bruins4

Yorick Bruins is 29 jaar oud en Co-founder

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Yorick is als oprichter en verbinder bezig om de koffietransitie te versnellen met zijn bedrijf Wakuli, waarbij er duurzame lange-termijn relaties worden aangegaan tussen boeren en consumenten: Wakuli zorgt er voor dat specialty koffie betaalbaar en bereikbaar wordt voor heel Nederland, en we tegelijkertijd boeren van een leefbaar inkomen + voorzien. Zo maakt Wakuli - met Yorick aan het roer - impact door de eeuwenoude oneerlijke koffiehandel voorgoed te veranderen. Daarnaast is Yorick ook al twee jaar actief voor de EU-AU Youth Cooperation Hub, waarin hij met Afrikaanse en Europese jongeren 7 projecten op het Afrikaanse continent leidt, om banencreatie en entrepreneurship in landbouw en hernieuwbare energie te boosten.

Doel

Binnen 15 maanden na lancering levert Wakuli - in het online direct trade model - 15.000 zakken koffie per maand aan 6000 huishoudens en 25+ bedrijven, en heeft daarbij al 40.000 consumenten een shift laten maken van supermarktkoffie naar koffie met impact, waarbij 2500 boeren van een leefbaar inkomen worden voorzien (en kleinschalige boeren wordt 2 - 4 x meer betaalt dan in de wereldmarkt). Wakuli is het grootste Direct-To-Consumer specialty koffiebedrijf in Nederland in 15 maanden, en brengt duurzame kwaliteitskoffie naar het huishouden.

Yorick heeft in 2 jaar, in een board met 3 Afrikaanse jonge leiders en 3 EU jonge leiders, 7 incubators en accelerators voor renewable energy en sustainable agriculture op het Afrikaanse platteland gerealiseerd (Sahel en West Afrika), waarbij 50.000+ jonge rurale ondernemers in de komende 36 maanden worden klaargestoomd voor een duurzame werkzame toekomst.

Actief bij

Wakuli

Rol binnen initiatief

Founder, sourcing, strategy & impact

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.wakuli.com/