Yoeri Brassé

20191218-portretten-FLU-007

Yoeri Brassé is 29 jaar oud en Concept onwikkelaar

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Een wodka van restaardappels, een regionaal popcultureel wandelevenement met een (inter)nationaal karakter, een cateraar naar B corporation certificering leiden en deelname aan de Slow Food Youth Network academie. Allemaal verschillende projecten met één gemeenschappelijk doel; positieve impact maken in de event sector. Via Festival Mundial in Tilburg en Lab Vlieland leerde ik de essentie van sociaal en ecologisch ondernemen. Bij Taaie Pieper, Wanderlöss en The Food Line-up mag ik me nu als jonge professional bezig houden met duurzame vraagstukken waar geen kant-en-klaar antwoord op is, maar waar we ieder jaar flinke stappen in de juiste richting zetten.

Doel

Als freelancer werkte ik voor Lab Vlieland, een stichting die organisaties in de creatieve industrie ondersteunt met hun duurzaamheidsbeleid. Zo werkte ik aan duurzame afval- en transportplannen. Vanuit mijn afstudeeropdracht zit ik nu als initiator en organisator bij het popculterele wandelevenement Wanderlöss, waar we vorig jaar een succesvolle try-out hebben georganiseerd op een duurzame manier met lokale partners en deze lijn doorzetten in de toekomst. Met Taaie Pieper hebben we een kwaliteitsproduct neergezet van restproducten waar ook de traceerbaarheid en het verhaal achter een product duidelijk verteld wordt. Bij The Food Line-up voorzie ik het team van het laatste nieuws omtrent duurzaamheid in de evenementen en voedselsector, welke ik onder andere opdoe tijdens de Slow Food Youth Network Academie en zet deze kennis om in beleid op de vloer.

Actief bij

The Food Line-up

Rol binnen initiatief

Ik houd me op dit moment bezig met het ontwikkelen van het duurzame karakter van The Food Line-up. Het opstellen van duurzame doelstellingen op het gebied van inkoop en verkoop en deze doorvertalen naar de vloer zijn mijn dagelijkse activiteiten. Zo zitten we nu in de verificatie fase om onderdeel van het B corporation netwerk te worden als eerste gecertificeerde event cateraar van Europa. Daarnaast organiseer ik de 'food school' om personeel op de hoogte te houden van duurzame ontwikkelingen in de branche en heb ik voedselrichtlijnen opgesteld waar onze leveranciers aan dienen te voldoen. Als laatste werk ik aan een gloednieuw concept waarin we duurzaamheid met betaalbaarheid combineren. Want duurzaamheid moet geen keuze zijn, maar een vanzelfsprekendheid.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://thefoodlineup.nl