Yasmina Khababi

Yasmina Khababi is 26 jaar oud en Founder

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Mijn start-up Freshtable doet meer dan heerlijke wereldgerechten op je tafel toveren voor een zacht prijsje. Freshtable is more than food!
Ontstaan door een accumulatie van maatschappelijke kwesties en frustraties, richt Freshtable zich op het verbinden van hedendaagse vraagstukken. Waarom zouden we alleen focussen op sociale inclusie, voedzaam eten of enkel op duurzaamheid? Bij het oprichten van Freshtable besloot ik dat het tijd was om het hokjes denken achter ons te laten en deze drie elementen te verbinden in de core values van het bedrijf. In het kort: Freshtable levert (h)eerlijke maaltijdboxen voor iedereen. Als je door ons bedrijf bewuster wordt van je voedingskeuzes zien wij dit al als een kleine overwinning. Voedzame verse wereldgerechten zijn lang niet voor een ieder betaalbaar, door elke maaltijd onder de 10,- aan te bieden en het weg geven van gratis maaltijden met onze Share A Meal campagne zetten wij ons in voor een eerlijke samenleving. Verder zijn alle maaltijden in composteerbare suikerriet verpakkingen verpakt en tevens ook beschikbaar in een zero-waste Swapbox verpakking. Daarnaast hebben we in het voorjaar van 2021 de Fresh Garden gelanceerd. Een duurzame biologische moestuin waarin we een grote variatie aan groenten, fruit en kruiden oogsten! In samenwerking met een opvang centrum voor on-gedocumenteerde personen en asielzoekers, werken we samen aan een (h)eerlijke groene toekomst! Groene vingers verbinden!

Doel

We hebben bij Freshtable vanaf de start 100% van alle on-gerecyclede plastic verpakkingen geweerd. Op onze website www.freshtable.nl/sustainability meten we onze duurzaamheid aan de hand van verscheidene factoren (carbon foot print, waste management). Daarnaast hebben we met de Fresh Garden een honderd tal nieuwe fruit en groenten geplant. Door middel van onze Sustainability Blog delen we onze onderzoeken en artikelen met betrekking tot duurzaamheid en sociale inclusie. Samen met onze fresh family leren wij over hot topics zoals: eco-feminisme, hoe klimaat verandering en de vluchtelingencrisis gerelateerd zijn en hoe je de freshtable box kunt composteren. Daarnaast is de basis van het menu bij Freshtable bij alle maaltijden vegetarisch of vegan. Door een breed scala aan gerechten aan te bieden aan een grote groep mensen maken wij de stap naar plant based consumptie kleiner. Het doel is om af te kunnen komen van labels en (h)eerlijk eten voor iedereen toegankelijk te maken. Betreft prestaties was ik o.a te gast als spreker bij het European Youth Event, Tedx Muscat Carbon 6 Event, uitgelicht bij: de Europese Commissie, het Europees Parlement, Erasmus Center for Entrepreneurship.

Actief bij

Freshtable

Rol binnen initiatief

Ik heb Freshtable in 2020 opgericht en uitgewerkt. Met een voorgaande deelname aan het EU Solidarity Corps, ben ik tevens het aanspreekpunt voor alle projecten binnen Freshtable (Fresh Garden, Share A Meal etc). Ik ben continue opzoek naar nieuwe innovatieve idee├źn waarin duurzaamheid verbonden kan worden aan voeding en sociale inclusie. Momenteel voer ik binnen Freshtable onderzoek uit naar de impact van klimaatverandering op globale migratie en vluchtelingen. Voor mij zijn onze maaltijden de enige items die in een box moet passen. Out of the box denken en bruggen bouwen tussen de hedendaagse belangrijke topics in de maatschappij is iets wat ik graag doe. Door continue op zoek te gaan naar nieuwe alternatieven en partners dragen we samen bij aan een betere wereld.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.freshtable.nl