Yalou van der Heijden

portret-Yalou

Yalou van der Heijden is 24 jaar oud en hoofdredacteur

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ik ben oprichtster van We are the Earth, een blog waar reisverhalen, duurzaamheid en antropologie samenkomen. Hier deel ik al jaren mijn zoektocht naar een duurzamer leven, schrijf ik over mijn reizen (zonder te vliegen) en deel ik antropologische kennis.

Sinds een halfjaar ben ik ook redacteur bij Honeyguide, een inspiratieplatform gericht op reizen en vrijetijdsbesteding met een positieve impact op mens en planeet. We zetten onontdekte parels en bijzondere belevenissen in Nederland op de kaart en matchen deze met één of meer van de Sustainable Development Goals van de VN. Op deze manier maken we duurzaam toerisme in Nederland toegankelijk.

Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die duurzaam reizen en een bewuste levensstijl promoten. Ik geloof erin dat we samen een beweging op gang kunnen brengen die de wereld van morgen een stukje mooier en duurzamer maakt. Samen met de mensen achter Campspace, Honeyguide en Columbus Travel ben ik een van de initiatiefnemers van Stay Local. Op #staylocal verzamelen we bijzondere verhalen van reizigers die op pad gaan in eigen land. En nemen we een kijkje bij Nederlanders die vakantiegangers verwelkomen in hun eigen huis, tuin en leven.

Op al deze kanalen draag ik mijn steentje bij en wil ik laten zien hoe mooi Nederland is en hoe een andere manier van leven ook mogelijk is: een duurzamere leven.

Doel

Via We are the Earth, Honeyguide en Stay Local inspireer ik maandelijks duizenden mensen op het gebied van lokaal reizen, een zero-waste levensstijl en culturele kennis.

Actief bij

Honeyguide

Rol binnen initiatief

Sinds een half jaar ben ik betrokken bij Honeyguide. Eerst als redacteur en nu als hoofdredacteur. Ik ben eindverantwoordelijke voor de content op de website, waarbij we veel werken met de Sustainable Development Goals van de VN in ons achterhoofd. Want wanneer is een plekje nou echt duurzaam? Wanneer heeft het positieve impact? Wat is positieve impact? Maken we waar waar we voor staan? Mijn achtergrond als antropoloog komt hierbij goed van pas.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.heyhoneyguide.com/nl