Xander Kotvis

Xander

Xander Kotvis is 26 jaar oud en Revolution Manager

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Met de Revolution Foundation voorzie ik festivals en evenementen van duurzame en circulaire systemen. We werken nauw samen met evenementen, bedrijven en overheden om circulaire blauwdrukken te ontwerpen en te implementeren. Hiermee versnellen we de transitie richting een duurzamere maatschappij.

Met onze projecten brengen we een radicale verandering teweeg in het gedrag van festivalgangers, partners, bedrijven en overheden over de hele wereld. Onze projecten laten zien dat het mogelijk is om over te stappen op circulaire systemen zonder daarbij in te hoeven leveren op kwaliteit of ervaring. Wij geloven dat dit de beste manier is om de wereld kennis te laten maken met een nieuw economisch paradigma, waarin we afstand nemen van het 'lineaire' (take-make-waste-afval) tijdperk.

Doel

De Revolution Foundation is onder andere verantwoordelijk voor het duurzaamheidsprogramma van DGTL Festival. Met dit programma is DGTL door de International Greener Festival Awards verkozen tot het duurzaamste festival ter wereld.

Daarnaast hebben we voor DGTL Amsterdam 2019 een web-tool ontwikkeld genaamd Zero Emission. Met deze tool stellen we bezoekers, artiesten en leveranciers in staat om de CO2-uitstoot te berekenen van hun eigen reis naar DGTL. Hiermee vergroten we de maatschappelijke bewustwording terwijl we zelf bruikbare data vergaren over de transportbewegingen die bij een festival komen kijken. We hopen op doorontwikkeling van de tool.

Verder hebben we een nieuw Circular Foodcourt ontwikkeld voor het festivalseizoen van 2019 dat tijdens DGTL Amsterdam is geĆÆntroduceerd. Met dit foodcourt koken we met een zo hoog mogelijk percentage aan verspild voedsel; we maken gebruik van de reststromen van lokale voedsel ketens. Verder zijn de aangesloten chefs pioniers op het gebied van circulair koken het hergebruiken van hun eigen reststromen. Ook dit foodcourt krijgt een verdere uitrol op meerdere evenementen.

Actief bij

Revolution Foundation

Rol binnen initiatief

Binnen dit initiatief ben ik verantwoordelijk voor het vinden van symbiose tussen de verschillende systemen op evenementen, het initiƫren van nieuwe projecten en het slaan van bruggen tussen partijen die dezelfde doelen nastreven.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://revolutionfoundation.nl/