Xander Japin

DSC_0250-2

Xander Japin is 28 jaar oud en Business developer Energietransitie

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Nadat mijn vader en opa hebben geholpen om de Rotterdamse haven groot te maken, is het mijn beurt om de Rotterdamse haven de duurzaamste van de wereld te maken. Al sinds 2017 ben ik de duurzame buitenboordmotor van de Energietransitie in de Rotterdamse haven.
Als Programma-secretaris en business developer Energietransitie ben ik medeverantwoordelijk voor de versnelling en de koers van de zo noodzakelijke transitie van de Rotterdamse haven en haar industrie. 50% CO2 reductie in 2030 en zero-emissie in 2050, dat zijn stevige doelen voor een belangrijke economische regio die verantwoordelijk is voor ca. 1/5e van de Nederlandse CO2 uitstoot. Om deze doelen te halen hebben we samen met een team van collega's de paden voor een succesvolle Energietransitie in het Rotterdamse gedefinieerd. Door de combinatie van projecten op het gebied van circulaire economie en waterstof tot energie-infrastructuur, hernieuwbare energie en alternatieve brandstoffen is succes mogelijk. Bovendien creëren we daarmee tal van nieuwe banen en behouden we de toegevoegde waarde van de haven voor Nederland (bijna 400.000 banen).
Een belangrijke succesfactor is samenwerking, vinden van gemeenschappelijk belang en betrekken van young professionals. In 2020 richt ik mij op de werknemers van de toekomst (studenten) en werk ik mee aan de ontwikkeling van een business case voor een wedstrijd van internationale studenten met o.a. de Hogeschool Rotterdam, de EUR en Carleton University (Canada).

Doel

- Opzetten van het portfoliomanagement van de 35 energietransitieprojecten: doen we genoeg van de juiste projecten? (2020)
- concurrenten naar een gemeenschappelijk belang laten werken: als business developer bij Porthos - een gemeenschappelijke buisleiding voor het transport, hergebruik en opslaan van CO2 (2018 t/m 2020)
- grote en kleine bedrijven samenbrengen: door middel van het organiseren van grote evenementen (Energy in Transition Summits - 2017 & 2018) en in projecten voor CO2 hergebruik en onderzoek naar synthetische brandstoffen voor de zee-en luchtvaart (2019).
- young professionals betrekken voor vernieuwing: door mijn betrokkenheid bij de events van Young-organisaties van het Havenbedrijf Rotterdam, Eneco, Siemens en Shell (2018)
- Inspiratie: een bioscoopzaal gevuld met het netwerk van energie-transitie professionals van HbR voor de filmpremière van An Inconvenient Truth 2 en jaarlijks de organisatie van de ''Pitstop Energietransitie'' met als doel om de interne organisatie te activeren. Trots om te zien dat we inmiddels meer dan 100 collega's hebben die meerdere dagen actief bijdragen aan de ruim 35 projecten (t.o.v. de 10 collega's aan 6 projecten in 2017).

Actief bij

Havenbedrijf Rotterdam

Rol binnen initiatief

''In the long history of humankind, those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed'' - Charles Darwin
Naar het voorbeeld van Darwin hangt het succes van de Energietransitie af van samenwerking. Denk voorbij de eigen belangen en eigen grenzen. Young professionals en collega's van bedrijven uit andere sectoren dan de sector waarin je zelf werkt zijn daarin het beste instrument. Typisch in mijn werk is dat ik ieder jaar actief op zoek ben naar een nieuwe activiteit, netwerk of evenement waarin ik de cross sectorale samenwerking en vernieuwing kan stimuleren. Trots ben ik op het moment dat ik iemand in mijn omgeving heb kunnen inspireren en activeren om de volgende dag concrete actie te ondernemen om met zijn of haar werk bij te dragen aan de Energietransitie

Vanuit welke rol

Young professional