Wisse Koedam

0-2

Wisse Koedam is 28 jaar oud en Founder & COO/CFO

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Wisse is oprichter van Brenger, een transportplatform die een transport koppelt aan een koerier die toch die kant op gaat. Hij bedacht het idee toen zijn schoonmoeder haar mobiele telefoon vergat in de Achterhoek terwijl ze zelf woonde in Utrecht. Wisse dacht dat er wel een platform zou zijn waarbij je iemand kan vinden die de route toch gaat rijden en die het voor een kleine vergoeding mee kan nemen. Dat was er niet! Zo ontstond Brenger. Nu focust Brenger zich overigens op het vervoeren van voornamelijk grote spullen zoals een bank, fiets of kast die niet in je auto past.

Brenger vervoert grote spullen via een professionele koerier die toch al onderweg is. Wij geven onze klanten toegang tot de onbenutte ruimte van meer dan 500 bestelbussen. Elke bus op de weg zoveel mogelijk vullen is ons doel. Dat is voordelig voor de klant, de koerier en het milieu. Voordelig transport voor onze klant, de koerier verdient meer op zijn rit en de wereld wordt duurzamer.

Doel

Een service gemaakt waarbij iedereen wint: koeriers zijn blij want die hebben een vollere bus en verdienen daardoor meer, onze klant scheelt het geld en moeite omdat die niet zelf een bus of aanhanger moeten huren om grote spullen te vervoeren en de wereld wordt duurzamer omdat er minder CO2 wordt uitgestoten.
- 3,58 miljoen kg CO2 bespaard door transporten toe te voegen aan de route van een koerier
- Een team gebouwd van 23 FTE
- In totaal € 2,5 miljoen aan investeringen opgehaald
- Samenwerkingen met de grootste marktplaatsen en meubelzaken van Nederland en Vlaanderen

Actief bij

Brenger BV

Rol binnen initiatief

Wisse is mede-oprichter

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.brenger.nl