Willem Kesteloo

jh

Willem Kesteloo is 29 jaar oud en Co-Founder

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Willem is al jaren gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de duurzame energie transitie. Tijdens zijn studie toegepaste natuurkunde deed hij een specialisatie in sustainability en direct na zijn studie besloot Willem zich full-time te comitten aan het integreren van zonne-energie op een compromisloze wijze. Hij is de afgelopen drie jaar bezig stroomopwekkende ramen te ontwikkelen. Waar hij eerst verantwoordelijk was voor wat er in het lab gebeurde, heeft Willem nu de verantwoordelijkheid op zich genomen om het bedrijg (PHYSEE) op een duurzame manier door de tijd heen op de juiste wijze financieel gezond te houden. Ook in zijn privé leven is duurzaamheid het credo voor Willem. Hij heeft 3 grote zonnepanelen op zijn kleine Amsterdamse dak, en hij carpoolt meerdere dagen in de week naar en van zijn werk.

Doel

Willem heeft de eerste proof's of concept van een powerwindow op lab schaal aangetoond. Willem heeft verschillende financieringen binnengehaald voor onze cleantech start-up. Hij heeft het risico genomen om 350.000 te lenen bij de rijksdienst van ondernemend nederland (RvO) om de technologische uitdagingen van de technologie aan te gaan. Ook heeft hij een nationale, europese en wereldwijde green start-up competitie gewonnen door met een ijzersterk verhaal awareness te creëren over de opwarming van de aarde en de mogelijkheden van zonnepanelen integreren in je glas.

Actief bij

PHYSEE (PowerWindow B.V., eigen bedrijf)

Rol binnen initiatief

Als mede-oprichter heb ik van begin af aan van Willem zijn inspirerende visie en intrinsieke motivatie om te verduurzame kunnen genieten. Dat begon toen we als groene broekies ons bedrijfje startten tot aan nu middenin in het avontuur. Ik hoop nog vele jaren dichtbij hem te blijven staan omdat zijn denkwijze en passie mij blijven inspireren.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.physee.eu