Wildrik Pepping

DSC_5015

Wildrik Pepping is 28 jaar oud en Co-founder & business developer

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Ik geloof dat inzicht in en toegang tot energiedata de sleutel is voor energietransitie. Bij NetAnders is dit wat we doen: energiedata op een slimme wijze combineren waardoor verhelderende inzichten ontstaan. Hoeveel duurzame energie er wordt opgewekt is helaas geen vanzelfsprekende en toegankelijke data. Deze informatie is voor overheden en bedrijven niet direct in te zien, vooral als zij meerdere locaties hebben waar installaties staan. De informatie is vaak verouderd en onvoldoende. Door op slimme wijze informatie te combineren kunnen wij een nauwkeurige benadering van de actuele zon, wind en biogasopwekking leveren. Als één van de co-founders ben ik betrokken geweest bij het opzetten van NetAnders. Inmiddels hou ik me net name bezig met de vertaling van de klantwensen naar het product en het aantrekken van nieuwe klanten.

Ook ben ik betrokken geweest bij het opzetten en uitrollen van Vergroenjegas.nl, een online platform voor groengascertificaten, waarmee consumenten en bedrijven hun gasverbruik kunnen vergroenen en CO2 neutraal kunnen maken. Mijn huidige rol is die van verbinder en samenwerker.

Met een partner werk ik nu aan www.duurzaamwijnen.nl over fairtrade, biologische en duurzaam geproduceerde wijnen. Ontstaan door een bezoek in 2018 aan een gepassioneerde Italiaanse familie die wijnen produceren, waarbij de natuur en het product voorop staan. Deze heerlijke wijnen willen wij in Nederland beschikbaar maken, waarbij de uitstoot gecompenseerd wordt.

Doel

Als duurzame duizendpoot kan ik niet stil zitten. Zo ben ik betrokken geweest bij het opzetten en inrichten van twee duurzame start-ups NetAnders en Vergroenjegas.nl, waar ik nu bij beide als business developer werk. Bijzonder aan het werk is, met name als je net begint, dat mensen moeten geloven in jou en jouw verhaal. Zonder track record is dit altijd lastiger. Daarom ben ik ook trots op de bedrijven die in de eerste fase hebben meegewerkt. Zo hebben wij actuele inzichten in de hoeveelheid opgewekte zonne-energie, windenergie en biogas voor bijvoorbeeld Friesland Campina gerealiseerd en voor bedrijven en consumenten groen gas een stapje dichterbij gebracht. Door ons bieden meer partijen groen gas, geproduceerd in Nederland afkomstig van afval- en reststoffen- aan. Ook hebben wij deelgenomen aan de accelerator Rockstart wat een leerzaam en leuk traject is geweest.

Ik vind het leuk om op het snijvlak van duurzaamheid, IT en business te werken en zo impact te maken en de energietransitie helpen te versnellen.

Actief bij

NetAnders, en Vergroenjegas

Rol binnen initiatief

Als één van de co-founders ben ik betrokken geweest bij het bedenken van de concepten en het opzetten van de startups. Na een aantal pilots met klanten richt ik me bij NetAnders met name op de vertaling van de klantwensen naar het product en het aantrekken van nieuwe klanten. Bij Vergroenjegas werk ik als verbinder en samenwerker en zoek altijd nieuwe partijen om mee samen te werken.

In mijn rol als business developer ben ik altijd bezig de duurzame ontwikkelingen in de gaten te houden en een brug te slaan tussen onze duurzame producten en consumenten, bedrijven en overheden.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.netanders.nl/