X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Wilbert van de Kamp

feestfoto

Wilbert van de Kamp is 30 jaar oud en CEOmapost

Thema

Sociale innovatie

Initiatief

Ik ben de oprichter voor Omapost. We verbinden jong en oud met elkaar, en Omapost speelt in de sector waarin veel partijen - zoals de Zonnebloem en het Nationaal Ouderenfonds langzaam maar zeker steeds verder van de jongeren af komen te staan - een vitale verbindende rol.
Daarnaast ben ik scout bij Innofest, waar ik jonge ondernemers die de wereld willen verbeteren help door middel van een praktische test op een festival.
Ik ben initiatiefnemer bij Uit De Kast, een initiatief om inzamelingen voor de Voedselbank leuker en makkelijker te maken.
Binnen voedsel zet ik me in voor lokaal voedsel in het Noorden van Nederland. Ik organiseer talkshows en bijeenkomsten, en ik verbind er boeren met restaurants en bewoners van Groningen. Ook lokale creatieven help ik door Mooiedingenmakers aan werk bij grote partijen, zoals de Gemeente, Provincie en het UMCG. Dit creƫert werkgelegenheid en brengt de grote partijen ook verder: van een reagerende naar initiatiefnemende partij.
Kortom: ik zie vaak dingen waar ik me aan erger, en vervolgens doe ik er alles aan om dat te veranderen.

Doel

Met Omapost sturen we zo'n 30.000 kaartjes per jaar, en samen met Ben en de Zonnebloem verrasten we afgelopen Kerst een grote groep eenzame mensen of mensen die wel een hart onder de riem konden gebruiken met in totaal 86.000 kaartjes. Daarnaast organiseren we - en dat doen we steeds vaker - evenementen waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten.
Door de manier van werken van Omapost (en in het verleden Appelkruimel&Fris) bij grotere organisaties naar binnen te brengen (ik word vaak gevraagd om te helpen brainstormen, praktisch maken of een verhaal te vertellen) ben ik in staat in meedere mate in het Noorden van Nederland echt een vuist te maken: samen met een groep mensen zijn we daar de stad aan het transformeren op het gebied van inclusiviteit, duurzaamheid en voedsel. Ik ben geen dromer, ik maak mijn dromen voor de mensheid realiteit.

Actief bij

Omapost

Rol binnen initiatief

Oprichter, en het afgelopen jaar is Omapost naast een BV ook een Stichting geworden, waardoor we ons sociale verhaal beter kunnen leven. Ik ben de drijvende kracht en verbinder met andere organisaties, zoals de Zonnebloem, het Nationaal Ouderenfonds en partners zoals Albert Heijn en T-Mobile/Ben.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.omapost.nl