Wilbert van de Kamp

Wilbert-portretten-1055

Wilbert van de Kamp is 29 jaar oud en Oprichter

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Op verschillende manieren zorg ik ervoor dat mensen die elkaar anders niet zouden kunnen spreken, dat nu wel kunnen doen. Met Omapost sturen we kaartjes naar (eenzame) ouderen en zorgen we dat mensen vaker en meer betekenisvol contact met elkaar hebben. Op Oosterhouw verbond en verbind ik boeren uit de buurt, bezoekers, schrijvers en kunstenaars met elkaar en heb ik een plek gecreëerd die een voorbeeld is voor soortgelijke plekken in krimpgebieden. Voor Innofest gebruik ik de ervaring die ik heb opgedaan binnen het ondernemen om ondernemers verder te helpen door te testen op een festival. Dankzij Omapost en Oosterhouw weet ik als geen ander hoe lastig het kan zijn een bedrijf goed en stevig neer te zetten, en daardoor kan ik de ondernemers goed helpen. Daarnaast organiseer ik diners om mensen meer aan het denken te zetten over eten, zoals een guilty pleasure diner of een diner met boeren, waarbij de boer niet hoeft te betalen (we knijpen ze namelijk genoeg uit). Tot slot presenteer ik talkshow over voedsel, mode en duurzaamheid.

Doel

Omapost groeit nu al enkele jaren met meer dan 100%. We werken samen met grote partners zoals BEN, waardoor we met een kerstactie zo'n 12.500 kaartjes konden versturen. Daarnaast jagen we sociaal ondernemen in Noord-Nederland aan en werken we samen met andere bedrijven in de Randstad, zoals Granny's Finest en Oma's Pop-up.
Ik ben in staat om zowel online als offline een snaar te raken en iets te creëren waar mensen aan mee willen doen, met een goed gevoel voor timing. De creatieve vertaling daarin is belangrijk. Daarnaast weet ik partijen en mensen aan elkaar te knopen die anders niet samen zouden werken.

Sinds vorig jaar is Oosterhouw flink doorgegroeid, hebben we van Oosterhouw van iets niet-tijdelijks gemaakt en werk ik ook voor Innofest, waardoor mijn bereik gegroeid is.

Actief bij

Omapost/Oosterhouw/Innofest/Ikwilpret

Rol binnen initiatief

Ik heb het gestart, en ben tot op heden degene die de lijnen uitzet en waakt over het concept. We zijn ondertussen met een team van 7 man/vrouw.
Bij Oosterhouw ben ik bedenker van het concept en heb ik het een jaar gedaan. Nu ben ik betrokken bij de transitie naar een definitief concept, dat ook op andere plekken zou kunnen werken.
Bij Innofest ben ik scout op het gebied van duurzaamheid en startups.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.ikwilpret.nl