Wiebe Wakker

Wiebe-Wakker-Profile

Wiebe Wakker is 31 jaar oud en Social Traveller & Founder

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

In maart 2016 ben ik gestart met mijn project 'Plug Me In.’ Met een elektrische auto reis ik van Nederland naar Sydney, zonder geld maar met een hoger doel.

Plug Me In is gebaseerd op de samenwerking tussen mensen waarbij iedereen zijn eigen inbreng heeft. Op de website plugmeinrproject.com heeft iedereen de mogelijkheid de reis te ondersteunen met een maaltijd, een dak boven mijn hoofd of een stopcontact om de elektrische auto op te laden. De route wordt bepaald aan de hand van deze aanbiedingen en zo werd ik zigzaggend de wereld over gestuurd. Van Nederland naar Italië, vervolgens weer omhoog naar de Noordkaap en via oost-Europa belande ik in Azië. Via Turkije en Iran kwam ik in de VAE terecht en doorkruiste ik daarna India en Zuidoost-Azië. Inmiddels heb ik 33 landen gezien, 66.000 km gereden en nog geen één tankstation bezocht. In ruil voor de energie die mensen aanbieden ontvangen zij een duurzame drinkfles en deel ik mijn ervaringen en kennis.

Inmiddels hebben al meer dan 1.400 mensen uit 45 landen bijgedragen aan het project en dit leidde tot onverwachte ontmoetingen met een minister in Duitsland, sjeiks in de Emiraten en een koninklijke familie in Maleisië.

Doel

Plug Me In is een avontuur met een missie. Het doel is om kennis te delen, te inspireren en de transitie naar een klimaatneutrale toekomst te versnellen.
Door met een elektrische auto naar Sydney te reizen hoop ik mythe weg te nemen dat elektrische voertuigen niet hetzelfde uithoudingsvermogen hebben als hun op brandstof aangedreven neefjes. Als ik met een stekkerauto naar de andere kant van de wereld kan rijden, moeten we er ook wel mee naar de Appie kunnen.

Tijdens de reis stop ik in alle landen bij organisaties, initiatieven en inspirerende mensen om te horen en zien wat de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid zijn in de verschillende regio’s en welke oplossingen er al beschikbaar zijn.
Zo sprak in in Dubai met een sheik die een tool had om in de woestijn planten te laten groeien, op Java zag ik hoe door bijgeloof dagelijks één miljoen luiers in de grootste rivier van het eiland belanden en liet in Zurich iemand mij een festival-dixie zien die mensenlijk uitwerpselen scheidt en daarna omzet in energie.
Over al deze ontmoetingen maak ik videos die ik op mijn blog en social media kanalen plaats. Inmiddels heb ik een community opgebouwd van zo’n 45.000 trouwe volgers en zijn mijn videos ruim zes miljoen keer bekeken. In bijna alle landen die ik aandoe bereik ik de nationale media en was ik te zien op Sky News Arabia, CNN en met publicaties in o.a. Lonely Planet, Auto Bild, NRC Next en Der Spiegel.

Actief bij

Plug Me In

Rol binnen initiatief

Van idee tot uitvoering.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.plugmeinproject.com