Wiebe Wakker

Wiebe-Wakker-Profile

Wiebe Wakker is 32 jaar oud en Social Traveller / Founder

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Plug Me In is een avontuur met een missie. Doel is om kennis te delen, te inspireren en de transitie naar een klimaatneutrale toekomst te versnellen.
Door met een elektrische auto naar de andere kant van de wereld te reizen wil ik aantonen dat duurzame mobiliteit mogelijk is.

Ik startte mijn avontuur in maart 2016 en vroeg de hulp van mensen om uiteindelijk Sydney te bereiken. Op de website plugmeinproject.com konden mensen hun locatie selecteren en mij ondersteunen met een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto. Aan de hand van deze aanbiedingen werd de route bepaald en reed ik kriskras ik over de wereld, van stopcontact naar stopcontact.

In de verschillende landen waar ik kwam, sprak ik met ministers, sjeiks, parlementsleden, burgemeesters en royals om hen de mogelijkheden van elektrisch vervoer te laten zien. Locals die ik ontmoette gaf ik regelmatig een proefritje gegeven en ik heb veel presentaties over mijn reis en elektrisch vervoer gegeven op scholen, universiteiten, ambassades en bedrijven.

Tijdens de reis bezocht ik organisaties, initiatieven en bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid en interviewde ik hun over milieuproblematiek in de specifieke landen en over innovatieve oplossingen die er zijn om deze problemen op te lossen.

Zondag 7 april 2019 heb ik na 1.119 dagen, 33 landen en 95.000 kilometer zonder een tankstation te bezoeken eindelijk de eindbestemming Sydney bereikt. Hiermee is het de langste reis ooit in een elektrische auto.

Doel

Toen de DJ100 van 2018 werd uitgereikt was ik nog onderweg naar Australie en had ik een flinke toer te gaan. Via Indonesie en Oost-Timor heb ik in juni 2018 Darwin bereikt waarna de laatste etappe door Australie ingezet kon worden. Op 7 april 2019 is eindelijk de eindbestemming Sydney bereikt.

Gedurende dit jaar is de online community van Plug Me In gegroeid, momenteel zijn er zo'n 50.000 mensen die het avontuur volgen.
In de laatste etappe is er veel media-aandacht geweest voor mijn reis. Onder andere CNN, Top Gear, de BBC Travel Show, Autovisie en National Geographic Traveler bestede aandacht aan de reis door de Outback.

De finish van de reis was even wereldnieuws. Ruim 900 artikelen werden er geschreven door media uit ruim 50 landen en in oa Australie, China, Maleisie, Myanmar, VS, Chile, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Zuid-Afrika was dit op TV.
Hoogtepunten waren publicaties op New York Times, Wall Street Journal, Bloomberg TV, BBC, Gizmodo, Engadget, BuzzFeed, World Economic Forum, France 2 en in Nederland het NOS 8 uur journaal, RTL Nieuws, NU.nl, Jeugdjournaal en de 538 Ochtendshow.
Perfect einde en geweldig om zo de mogelijkheden van duurzaam vervoer te demonstreren.

Actief bij

Plug Me In

Rol binnen initiatief

Van idee tot uitvoering.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.plugmeinproject.com