Wibe Smulders

Highres-Jur20juni2017_Wibe-Smulders-1689

Wibe Smulders is 28 jaar oud en Co-Founder

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Onze droom is, om met Happy Tosti, zoveel mogelijk mensen met- en zonder arbeidsbeperking een leuke, leerzame en betaalde werkplek te bieden. Voor 2023 willen wij minimaal 500 mensen met een arbeidsbeperking aan een betaalde baan hebben geholpen. Dat doen wij door de lekkerste tosti-creaties te serveren en te focussen op de beste service voor onze gasten.

Wij streven ernaar om een 100% kloppend bedrijf te runnen door keuzes te maken die goed zijn voor mens en milieu. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn;

Gebruik maken van producten met een duurzame herkomst zoals ons bio brood, bio kaas, eerlijke koffie en soepen van verspilde groentes.
De keten heeft een minimale voedselverspilling door een slimme menukaart en een efficiënt inkoopsysteem.
Gebruik maken van zo weinig mogelijk verpakkingsmaterialen. De verpakkingsmaterialen die we gebruiken zijn van duurzame herkomst of hebben een minimaal schadelijke impact op het milieu.
Meer dan 65% van onze medewerkers heeft een arbeidsbeperking.

Door het hippe interieur van de restaurants en de vrolijke sfeer die er hangt zorgen we dat onze gasten graag terugkomen. Leuke elementen van de restaurants zijn schommels, fietsstoelen, gele toiletpotten, schommelstoelen, photobooths en de sociale kunstwerken.

Doel

In 2017, heeft het hele team van Happy Tosti meer dan 35 arbeidsplekken gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking en 3 vestigingen van ons mooie concept. In Hoofddorp. Den Haag & Leiden genieten onze gasten van heerlijke tosti's. Inmiddels heeft Happy Tosti 4 vestigingen erbij geopend in Amsterdam, Breda, Deventer en Delft. De locaties Deventer en Delft heb ik samen met Sam&Jasper beschikbaar gemaakt als Franchise formule, om zo snel te kunnen groeien om onze droom werkelijkheid te maken! Ons doel is dan ook om de komende 5 jaar minimaal 500 nieuwe arbeidsplekken te creëren voor mensen met een beperking!

Actief bij

Happy Tosti Holding B.V.

Rol binnen initiatief

Als mede aandeelhouder heb ik Happy Tosti verder geholpen om van een kleinschalig infinitief een landelijke formule te worden, met de focus op de verduurzaming van de inkoop en de efficiëntie binnen het bedrijf.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.happytosti.nl/