Wesley dos Santos

Mijn_Foto_PNG_geel

Wesley dos Santos is 29 jaar oud en Oprichter

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Rotterdam. Stad aan de Maas. En juist vanaf die rivier heb je een grandioos uitzicht over de imponerende skyline van de stad. Voor veel toeristen is een boottocht over het water dan ook een gewilde attractie. Maar hoe milieuvriendelijk zijn al die boten? En hoe schoon zijn de binnenwateren? Niet echt, vinden wij bij iKapitein. En daarom is onze missie: meer elektrische boten met ingebouwde vuilvangers op de Rotterdamse wateren. Boten waar plezier, innovatie, bewustwording en recycling samenkomen.

iKapitein wil groeien door terug te geven. Dit doen wij onder andere door constant te innoveren op het gebied van duurzaamheid. Momenteel werken wij aan s’werelds eerste elektrische plezierboot met ingebouwde vuilvanger. Hiermee worden onze binnenwateren automatisch schoongemaakt tijdens het varen. Zo verenigen wij het nuttige met het aangename.

*Medio mei'20 staat de officiële tewaterlating gepland (als Corona dit toelaat).

Doel

- Winnaar van de RET Aardig Onderweg Awards 2018 voor de meest innovatieve, technische en duurzame oplossing die de regio Rotterdam mooier, slimmer en duurzamer maakt.
- Uitgeroepen tot de Kleurrijke Top 100
- Ted Talk presentatie gegeven over de voor mij essentiële vaardigheden van de huidige en toekomstige economie; Tinkhustcularity.
- Aangesloten bij Speakers Academy als (inter)nationale spreker.

Actief bij

iKapitein (bootverhuur)

Rol binnen initiatief

Als oprichter genoot ik van het feit dat onze klanten plezier hebben op de boot, maar ergerde mij enorm aan al het vuil op en in het water. Hierdoor kwam ik op het idee om een boot te laten maken met een ingebouwde vuilvanger. Met dit idee heb ik de RET Aardig Onderweg Awards gewonnen. Een maatschappelijk initiatief van de RET waarbij zij zoeken naar mensen die met innovatieve, technische en duurzame oplossingen komen die de regio Rotterdam mooier, slimmer en duurzamer maken. Dankzij deze prijs heb ik s'werelds eerste plezierboot met ingebouwde vuilvanger kunnen realiseren welke dit jaar te water gaat.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://ikapitein.nl/