Wesley de Bie

presentatie-mushbin

Wesley de Bie is 26 jaar oud en CEO

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

MushBIN gaat de uitdaging aan om in het bedrijfsleven de afvalstromen op de juiste manier in te zamelen en te verwerken tot nieuwe grondstoffen. Met het oog op de gehele keten realiseert MushBIN met haar advies en plaatsing van gepersonaliseerde, circulaire afvalscheidingsbakken daadwerkelijk een verandering

De MushBIN-afvalscheidingsbakken worden vervaardigd van gerecycled kunststof wat afkomstig is uit de stroom van Plastic Heroes. Een afvalbak gemaakt van het afval van de gebruiker zelf. Zo kan er écht de basis worden geplaatst voor een circulaire economie in het bedrijfsleven. Naast de positieve impact op het milieu zullen de MushBIN-afvalscheidingsbakken gemonteerd, bestickerd en verpakt worden in sociale werkplaatsen. De gehele productie van de afvalscheidingsbakken bevind zich in Nederland

De afvalscheidingsbakken zijn ontwikkeld voor & door de schoonmakers, zo zijn er veel gesprekken met schoonmakers geweest om een snelle en ergonomische lediging te kunnen waarborgen. Daarbij zijn ze modulair, uit te breiden met bijvoorbeeld een Interactie module of IoT module. Ook zijn de afvalscheidingsbakken geheel te personaliseren naar de wensen van het bedrijfsleven, bijvoorbeeld met eigen huisstijlkleur en logo!

Naast het plaatsen van de afvalscheidingsbakken zal het bedrijf ook op weg geholpen worden om de afvalstromen op een goede manier te gaan scheiden. Er kan bijvoorbeeld een campagne worden gestart om de gebruikers in het pand te motiveren het afval te scheiden

Doel

De MushBIN-afvalscheidingsbakken zullen worden gemaakt door middel van de techniek spuitgieten. Hiervoor is een grote investering nodig. Het eerste deel van deze spuitgietmallen ligt op het moment bij de spuitgieter om uitgewerkt te worden! Over circa anderhalve maand is het de bedoeling met het tweede deel van de spuitgietmallen te starten. De eerste productie MushBIN-afvalscheidingsbakken worden circa oktober verwacht.

Om dit allemaal te kunnen financieren zijn er al een aantal klanten geworven welke een aanbetaling hebben gedaan zodat ik heb kunnen starten. Dit zijn onder andere de HvA, de UvA, Ace VentureLab en nog een aantal andere partijen. Daarnaast zijn er ook twee subsidies toegekend, de Proof of Concept en de Take-Off HBO. Daarbij heeft een groothandel zich ook aangesloten en gaat de MushBIN door de EU distribueren.

Afgelopen januari stond MushBIN op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in een eigen stand, dit was een spannende periode aangezien het voor een start-up nogal een investering was. Hier zijn uiteindelijk een paar leads uit gekomen en meer naamsbekendheid. Een mooie ervaring waarin veel positieve feedback is ontvangen vanuit het voorbijgaande publiek!

Actief bij

MushBIN B.V.

Rol binnen initiatief

De gehele opzet van MushBIN, van product ontwikkeling, tot aan marketing. Een oprechte uitdaging!

In juni 2016 heb ik MushBIN opgezet als B.V. om zo de eerste contracten met de HvA en de UvA te kunnen tekenen waarna de echte uitdaging begon. De technische ontwikkeling van de MushBIN-afvalscheidingsbakken, de marketing, de bezoeken aan duurzaamheidsevenementen waarin gepitcht moest worden, het verkrijgen van alle financiële middelen voor de gehele opstart en dan nog alle overige bedrijfsactiviteiten.

Een uitdaging ben ik nooit uit de weg gegaan maar van deze omvang is voor mij nieuw. Het is enorm veel werk, meer dan ooit gedacht. Maar elke keer als ik dan een stapje vooruit kom, geeft dat toch wel weer veel voldoening. Gelukkig heb ik de juiste mensen om me heen die mij ondersteunen.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://mushbin.nl