Werner Schouten

P1370095

Werner Schouten is 20 jaar oud en Founder & CEO at IMPULSE, Aanjager @MaatschapWij

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Werner is sinds 2018 founder en CEO van IMPULSE, een startup die een CO2-compensatie service aanbiedt. Met deze service voor retailers kunnen klanten van een webshop bij afrekening de exacte CO2-uitstoot van de aangeschafte producten compenseren door slechts een klein beetje extra te betalen. Deze investeringen worden duurzame projecten in ontwikkelingslanden ondersteund die een bijdrage leveren aan verscheidene Sustainable Development Goals.
Zo stelt hij consumenten in staat to 'Make Change With Change!'

Verder inspireert en activeert hij, als aanjager bij MaatschapWij, studenten, young professionals, beleidsmakers en ondernemers om zich in te zetten voor een socialer en duurzamer Nederland. Met pakkende workshops en gastcolleges biedt hij tastbare actieperspectieven om een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst!

Daarnaast blaast hij momenteel geheel vrijwillig Spring Talents, hét carrière platform voor een impactvolle carrière, nieuw leven in. Hiermee geeft hij studenten en young professionals de unieke mogelijkheid om uiting te geven aan hun daarzame ambities met hun carrière. Werner acteert als kartrekker door zowel de aanwas van vacatures te verzorgen als de promotie van het platform.

Ten slotte doet Werner geregeld mee aan duurzaamheidschallenges voor zowel het bedrijfsleven als de overheid.

'The best way to find yourself is to lose yourself in the service of others.

Doel

Als CEO bij IMPULSE bewerkstelligt hij met de startup een eigen triple bottom line aan benefits:
1. Ecologische, sociale en economische impact in ontwikkelingslanden met de CO2-compensatie projecten.
2. Een vergroting van de bewustwording van consumenten over de CO2-voetafdruk van de eigen consumptie.
3. Het aanzetten tot de verduurzaming van de supply chain van vele retailers!

Naast zijn impact met IMPULSE heeft Werner via MaatschapWij al vele evenementen verrijkt met zijn gastcolleges en zo vele mensen aangezet zich hard te maken voor een duurzame samenleving.

Ook heeft hij met twee teamgenoten het Sustainable Policy Lab gewonnen door de Provincie Noord-Holland te helpen in de transitie naar de circulaire economie met de Circulaire Coöperatie.

Ten slotte werkt hij momenteel samen met oud McKinsey-topman Mickey Huibregtsen aan het boek 'Meer Wij' ter bevordering van samenwerking voor o.a. duurzame ontwikkeling. Dit boek zal in juni 2019 worden gepubliceerd.

Actief bij

IMPULSE & MaatschapWij & Spring Talents

Rol binnen initiatief

'Make Change With Change.'

Werner geeft met zijn startup IMPULSE consumenten de unieke mogelijkheid om bij afrekening in een webshop de exacte CO2-uitstoot van de aangeschafte producten te compenseren.

Toen Werner hoorde dat 50% van de jaarlijkse wereldwijde CO2-uitstoot veroorzaakt wordt door de productie van consumptiegoeden voor de rijkste 700 miljoen mensen op deze aardbol, moest hij in actie komen. Dus ontwikkelde hij een CO2-compensatie service voor webshops.
Gedurende een semester in de United States ontwikkelde hij het concept, de software en de business case. Bij terugkeer in Nederland bracht hij de service samen met twee partners naar de markt! Op dit moment is hij als CEO verantwoordelijk voor de acquisitie, de software en de CO2-compensatie projecten.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.actonimpulse.org/