Vera Lenting

vera

Vera Lenting is 31 jaar oud en Eigenaar

Thema

Ketenverantwoordelijkheid en eerlijke handel

Initiatief

Ik heb een winkel met uitsluitend biologische en fairtrade kleding: en dan heb ik het niet over gebatikte wollen tenten, maar over hippe fashionable en mooie mode met een goed verhaal. Daarnaast fungeert Natur-el als een podium voor andere duurzame ondernemers, designers en labels. Hun producten en of diensten worden in mijn winkel aangeboden, en in ruil daarvoor werken ze een dag in de winkel, of iets anders wat voor beide partijen een win-win situatie is. Zo vergroten we ons duurzame draagvlak wat wat mij betreft (vaak) nog te klein is. Iedereen werkt enorm hard, op zijn eigen manier en zijn eigen eilandje: maar ik probeer juist krachten te bundelen en zo maximaal effect en exposure te genereren voor onze duurzame initiatieven.

Doel

In de 1,5 jaar dat ik Natur-el heb overgenomen, is onze klantenkring ver-4-voudigd! YAY! Daarnaast ben ik de enige (!!) écht duurzame kledingwinkel in Rotterdam. Ben daarin een pionier en vervul daarmee de vraag naar een winkel in Rotterdam met duurzame labels in een mooie fysieke winkel. Daarnaast heb ik een speciale kijk op het "nieuwe winkelen". In de meeste winkel hebben de mensen geen idee wat en welk verhaal er achter hun producten schuilt. Terwijl je, als je dit wél weet én het weet over te brengen een stukje eerbied voor het product bij de klanten opwekt. Deze gaan vervolgens anders naar hun spullen kijken en zullen er zuiniger mee omgaan. Dat noem ik duurzaam & eerlijk. Doel is: Over 5 jaar, wil ik regio zuid-holland bedienen in fysieke winkels met duurzame en toffe labels.

Actief bij

Natur-el

Rol binnen initiatief

Natur-el bestaat al 10 jaar, maar sinds 1,5 jaar heb ik het bedrijf (wat op dat moment een schattig webshopje was) overgenomen. Zoals hierboven beschreven heb ik met mijn inzet, enthousiasme en daadkracht duurzame kleding in Rotterdam tot een begrip gemaakt. Ook hoop ik, het "geitenwollensokken- imago" dat aan biologische kleding hangt heb kunnen veranderen in iets wat hip en happening is.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.natur-el.nl