vera bachrach

VeraAnnaMuurkleur

Vera bachrach is 28 jaar oud en Oprichter, initiatiefnemer

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Vera Bachrach (28) is een van de oprichters van experimenteel productiehuis Jansen Jansen Bachrach & Landshoff. JJBL bekijkt de wereld opnieuw en neemt door te bedenken, te ontwerpen en uit te voeren zeggenschap over de toekomst. 

 Hun projecten zijn artistieke bouwstenen voor een betere ingerichte wereld.

Met de Tostifabriek vroegen ze aandacht voor de relatie tussen de stadsmens en haar voedsel door zelf midden in de stad 1000 tosti's van begin tot eind te produceren.

Met hun inblikfabriek 'Coco Conserven' werken ze aan een 'houdbaar' voedselsysteem, bieden ze tegenwicht aan de verspillende verscultuur en brengen ze ene ode aan de industrie.

Hun nieuwste project de doe-het-zelf kip is een experiment om de slacht weer onderdeel te maken van onze consumptie. Verschijnt 8 juni.

Naast de projecten met JJBL helpt Vera graag met het opzetten van goeie initiatieven/start-ups zoals eerder E-stone Batteries (duurzame batterij) en de Nederlandse School (leraren opleiding van de toekomst).

Doel

Won in 2015 de Art of Impact Award (30k) voor Impact producent van het jaar.
We hebben oude granaten fabriek omgebouwd tot inblikfabriek!!!
We hebben 3 lekkere blikken ontwikkeld met reststromen en overschotten.
De tostifabriek was een groot succes qua bewustwording en artistiek gezien, Coco Conserven is het vervolg dat onze behoefte om echt iets tastbaars bij te dragen aan het voedsellandsschap van de toekomst vervult.
Heeft een burn-out gehad en daar heel veel van geleerd.

Actief bij

Jansen Jansen Bachrach & Landshoff

Rol binnen initiatief

Het meest impactvol en typerende is het experimentele productiehuis. Daarmee heb ik een vehikel gecreëerd vanwaaruit ik op mijn eigen manier problemen kan agenderen en naar eigen inzicht voorstellen kan doen van hoe de wereld wereld er ook ook uit zou kunnen zien. Voorbij de economische moraliteit waarbij groei goed is en krimp of stabilisatie slecht. Impact is veel veelvormiger en vraagt om verbeelding. Jansen Jansen Bachrach en Landshoff is een experiment in vorm, in werken en in uitkomsten. De projecten van Jansen Jansen Bachrach en Landshoff zijn allemaal experimenten met veel impact omdat ze ervoor zorgen dat mensen op een andere manier gaan kijken.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.cococonserven.nl