Veerle Vrindts

22281797_10155299977502800_6608325611021995662_n

Veerle Vrindts is 31 jaar oud en Directeur Nederland

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Als student begon Veerle in 2011 het initiatief Viva Las Vega's, om vegan eten leuk, lekker en makkelijk te maken, met vrolijke food festivals en de inspirerende VeggieChallenge. Sindsdien is er veel veranderd. Wat begon met een klein festival op de campus van VU Amsterdam heeft zij uit laten groeien tot de grootste vegan beurs van Nederland in de Jaarbeurs Utrecht. Met de VeggieChallenge overtuigde ze tienduizenden mensen om hun dieet om te gooien.

Sinds afgelopen jaar heeft Veerle haar missie verbreed van Nederland naar de hele wereld. Samen met collega's in het buitenland bundelde ze de krachten tot ProVeg International, een nieuwe organisatie met als missie om in 2040 de wereldwijde vleesconsumptie te halveren. De VeggieChallenge wordt op dit moment vertaald naar het Engels, Spaans, Duits en Pools en de beurs VeggieWorld breidt uit in heel Europa en zelfs naar China en Zuid-Afrika. Met ProVeg heeft Veerle zich bovendien het doel gesteld om vleesvermindering integraal onderdeel te maken van de VN Klimaatagenda.

Doel

* Opzetten van drie verschillende events (het Viva Las Vega's Food Festival, VeggieWorld en de VeggieWorld Winter Fair) waarvan opgeteld 13 edities plaatsvonden die tienduizenden bezoekers hebben getrokken.

* 28.000 mensen overtuigd om minder vlees te eten met de VeggieChallenge. Vorig jaar alleen al bespaarden deze mensen gezamenlijk 1346 ton CO2, 2 miljard liter drinkwater, 276 hectare landbouwgrond en 96.184 dierenlevens.

* Het boek De Vegarevolutie, dat Veerle schreef samen met Lisa Steltenpool en Pablo Moleman, is het standaardwerk over veganisme geworden en het bestverkochte vegan boek in de Nederlandse markt.

* Internationalisering van Viva Las Vega's naar ProVeg International, een organisatie die actief is in zes verschillende landen en zich snel verder uitbreidt

Actief bij

ProVeg International

Rol binnen initiatief

Veerle was één van de oprichters van Viva Las Vega's en leidde ook de integratie van Viva Las Vega's in ProVeg International

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.proveg.nl