Valéry Bosch

DSC09223-2

Valéry Bosch is 30 jaar oud en Operationeel Manager

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Valéry is de kartrekker bij Surfrider Foundation in Nederland. Zij is ontzettend gedreven als het gaat over de bescherming van de zee. En haar aanstekelijke enthousiasme drijft haar en het team naar steeds nieuwe successen. Ook zorgt ze dat de stichting aanhaakt bij belangrijke onderwerpen zoals de rechtszaak tegen Tata Steel. Ze is niet bang voor een beetje rebellie maar weet dat met warmte te brengen. En dit doet ze ook nog eens naast haar eigen werk als freelance adviseur circulariteit en duurzaamheid.

Doel

Sinds Valéry bij Surfrider betrokken is, heeft zij ervoor gezorgd dat het schip een kapitein, een bemanning en een bestemming heeft. Ze is een duizendpoot die het team motiveert, partnerships regelt en bij iedereen zaadjes plant om duurzame keuzes te maken en de zee te beschermen. Onder haar leiding zijn drie campagnes gestart gefocust op beach clean ups, waterkwaliteit van de zee op (surf)stranden en (strand)restaurants motiveren om 'Ocean Friendly' te worden. Daarnaast heeft ze ook verschillende partnerships gesloten om te zorgen dat we bijvoorbeeld de watermetingen kunnen bekostigen. Deze vrouw gaat echt voor het beschermen van de door haar zo geliefde zee.

Actief bij

Surfrider Foundation Netherlands

Rol binnen initiatief

Surfrider bestaat al sinds 2009 in Nederland maar was voorheen vooral een stichting die zich bezighield met het strand opruimen. Sinds Valéry in 2019 is aangesloten, is de stichting veel meer gaan doen om niet alleen het strand op te ruimen maar ook te onderzoeken en verandering te weeg te brengen bij zowel personen als overheden en bedrijven.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.surfriderfoundation.nl