Twan Boshove

D46CED3B-DC8F-452E-8026-8CDDF121E48E

Twan Boshove is 26 jaar oud en Productontwikkelaar

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Voor de PlasticRoad heb ik de samenstelling ontworpen van gerecycled plastics. Daarbij in details, de componenten uitgedacht, ontworpen, berekend, getest en doorontwikkeld. De uitdaging daarbij lag vooral in het gebruik van gerycled materiaal in een wegconstructie. Iets wat tot op heden nog nooit gedaan is.

We hebben 2 pilot projecten gedraaid met de PlasticRoad en gaan dit jaar de markt op met de geoptimaliseerde PlasticRoad.

Doel

Een wegconstructie van gercycled plastics.

Daarbij hebben we 2 pilot projects gerealiseerd in Zwolle en Giethoorn om het concept te bewijzen.

Nu bezig met de industrialisatiefase om het product op de markt te zetten.

Actief bij

Wavin Technology & Innovation B.V.

Rol binnen initiatief

Anne Koudstaal: "Twan hoort thuis in deze lijst omdat hij het idee van de PlasticRoad concreet heeft weten te maken. Twan is product engineer bij Wavin en werkt sinds 2016 aan de PlasticRoad. Hier heeft hij ervoor gezorgd dat het oorspronkelijke idee samen met het PlasticRoad team werkelijk tot de pilots is gekomen en deze ook voldoen aan alle voordelen zoals oorspronkelijk bedacht. Zo is het nu mogelijk om PlasticRoad elementen te maken die 50 - 70 % CO2 reductie opleveren ten opzichte van een traditionele buitenruimte. Zonder de toewijding van Twan het PlasticRoad team was dit niet mogelijk geweest. Twan verdient hierdoor een plaats in de DJ100."

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.plasticroad.eu/