Tom Leenders

31956084_10216581547837409_432911129816072192_n

Tom Leenders is 31 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Ik ben Co-founder van Gerrard Street. Wij bieden een all-in, zorgeloos abonnement tot 's werelds eerste circulaire koptelefoon. Het is onze missie om wegwerp electronica uit te roeien door sexy circulaire producten te maken.

Doel

Inmiddels hebben we al meer dan 2000 koptelefoons van de afvalberg gered. Wij demonstreren dat de circulaire economie de oplossing is om het wereldwijde e-waste probleem op te lossen.

Wereldwijd belandt er jaarlijks zo’n 50 miljard kilo elektronica op de afvalberg. Met een materiële waarde van 62,5 miljard dollar. Hoewel er volop ideeën en theorieën zijn over de circulaire economie, zijn circulaire consumentenproducten helaas nog steeds zeldzaam in de echte wereld. Zo zetten wij de volgende stap naar een circulaire economie door schaalbare, circulaire consumentenelektronica te ontwikkelen. Te beginnen met een koptelefoon. Wat koptelefoons betreft, leidt de traditionele lineaire benadering van deze business tot een veel afval, geschat op 15.000 ton / jaar wereldwijd.

Bovendien willen we bewijzen dat we door circulariteit, afval kunnen verminderen en een schaalbaar concurrentievoordeel kunnen creëren. Hiermee demonstreren we de weg voor grote bedrijven om te volgen. Koptelefoons zijn goed zichtbaar in het straatbeeld en kunnen daardoor duidelijk laten zien dat de circulaire economie de oplossing is voor het wereldwijde e-waste-probleem.

Actief bij

Gerrard Street BV

Rol binnen initiatief

Ik ben de mede-oprichter van Gerrard Street. Binnen Gerrard Street verantwoordelijk voor productie en operatie.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://gerrardstreet.nl/