Tom Huizer

IMG_7448_Tom-Huizer_DJ100

Tom Huizer is 29 jaar oud en Operatie- en Innovatiemanager

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Tom heeft veel impact op zijn teller als adviseur duurzaamheid & projectleider bij De Groene Grachten. Meer dan 80 panden zijn door hem geholpen met hun duurzame ambities. Tom zet zijn brede ervaring in duurzame energietechnieken in voor allerlei soorten monumenten en heeft gewerkt aan scholen, musea en buitenplaatsen, variërend van Westfries Museum tot de Zaanse Schans.

Tom verdient een plek in DJ100, omdat hij dagelijks vol energie, daadkracht en lef meebouwt aan de verduurzaming van het Nederlandse erfgoed. Zijn passie ligt bij de renovatie en verduurzaming van monumentaal Nederland. Tom helpt team en opdrachtgevers vooruit, en verbindt partijen en ideeën. Hiermee maakt Tom het schijnbaar onmogelijke, mogelijk. Want als verduurzamen hier kan, dan kan het toch overal!

Naast het inzetten van zijn inhoudelijke expertise in verduurzamingsprojecten voor monumenten, zorgt Tom als operatie- en innovatiemanager dat alles binnen De Groene Grachten op rolletjes loopt. Hij ondersteunt de adviseurs in alle operationele werkzaamheden, is betrokken bij grote nieuwe projecten en coördineert de projectplanning van alle trajecten die parallel aan elkaar lopen. Ook valt ‘De Groene Grachten Academy’ onder Tom’s hoede, waarin onze kennis wordt geborgd en nieuwe tools worden ontwikkeld. Tom springt vaak op het (digitale) podium en geeft trainingen en webinars aan een breed publiek.

Doel

Tom’s impact groeit iedere dag, door collega’s en opdrachtgevers inhoudelijk en op proces te ondersteunen in de verduurzaming van de meest iconische projecten. Een bijzonder voorbeeld is zijn werk rond scholen. Hij werkt aan de verduurzaming van College Hageveld in Overveen en het Kennemer Lyceum in Haarlem. Daar worden duurzame roadmaps voor ontwikkeld en tegelijk gekeken naar luchtkwaliteit in de klaslokalen, uiterst relevant in tijden van de Covid-19 pandemie.

Verder ontwikkelde Tom een trainingsprogramma over energietechnieken voor de RCE en workshops voor het opleiden van makelaars in Amsterdam (MVA). Ook gaf hij een duurzame adviestraining van 5 dagdelen aan Monumentenwacht Noord-Brabant en Zuid Holland.

Tom werkt aan innovatietrajecten, zoals de doorontwikkeling en opschaling van De Groene Menukaart. Hij is een van de drijvende krachten achter het Green Light District, een gigantisch project dat de binnenstad van Amsterdam transformeert in groen hart. Ook hielp hij om de eerste internationale samenwerking vorm te geven, waarmee De Groene Grachten recent naar Portugal en Slovenië is uitgebreid.

Actief bij

De Groene Grachten, Green Light District

Rol binnen initiatief

Tom maakt impact door monumentale gebouwen en gebieden te verduurzamen. Hij speelt een belangrijke rol in de groei en professionalisering van De Groene Grachten en daarmee aan de verduurzaming van monumentaal Nederland. Mede dankzij Tom’s kennis en inzet is het Green Light District project opgestart.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.degroenegrachten.nl