Toine Wilke

32365223670_31d7956d3d_o

Toine Wilke is 32 jaar oud en Zeewierman

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Zeewier is het meest duurzame en gezonde voedsel op aarde. Bovendien is het ook nog eens ontzettend lekker. Het enige probleem is: We eten het (nog) niet. Met mijn startup Sea Green wil ik hier verandering in brengen.
We willen de twee grootste drempels verlagen die ons er (tot nu toe) van weerhouden om dagelijks zeewier te eten: We hebben met grote zorgvuldigheid de lekkerste wieren uitgekozen, en streven ernaar om die zo lokaal mogelijk te oogsten. Daarnaast willen we iedereen ervan bewust maken hoe leuk, lekker en gemakkelijk zeewier eten kan zijn.
Tientallen recepten zijn beschikbaar via onze website en in ons kookboek. Daarnaast maken we commodity foods met flinke hoeveelheden zeewier. Onze zeewierburgers (2 vega, 2 met duurzame vis van Fish Tales) zijn inmiddels te koop in meer dan 250 supermarkten in heel Nederland.

Doel

Afgelopen jaar…


heb ik een TEDx talk gehouden over de voordelen van (grootschalige) zeewier
heb ik de recepten van 5 duurzame zeewierburgers opgeschaald in 2 fabrieken
heb ik zo'n 60 recepten ontwikkeld voor mijn boek "Koken met Zeewier en Zilte Groente'
heb ik 20 verschillende nieuwe zeewier food concepten uitgewerkt en gepresenteerd aan een aantal grote retailers
was ik één van de 100 "Young Golbal Changemakers' tijdens de G20

Op dit moment…

Eten duizenden mensen dagelijks duurzame Sea Green zeewierburgers
is mijn kookboek “Koken met Zeewier en Zilte Groente” verkrijgbaar in 500 boekhandels
breng ik zeewier regelmatig onder de aandacht in verschillende media, zoals 3FM, KoffieTijd, Telegraaf, NRC, Revu
en misschien wel het belangrijkste: gaan meer mensen gaan zeewier waarderen én eten!


In de toekomst…

Introduceert Sea Green meer duurzame producten op meer plekken in onze maatschappij
Ga ik de lekkerste wieren telen op mijn eigen zeewierboerderij
Blijf ik ernaar streven om de duurzame impact die zeewier kan hebben op ons voedselsysteem te vergroten

Actief bij

Sea Green

Rol binnen initiatief

Mijn missie is om zeewier toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Dat doe ik door :
1) een actieve rol als productontwikkelaar: ik weet wat je met zeewier kunt doen om het extra lekker te maken
2) een inspirerende rol als zeewierman: ik (s)preek over zeegroenten in de media en op congressen, waardoor mijn enthousiasme zich kan verspreiden.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.sea-green.nl/