Timmy de Vos

portret-timmy-2014

Timmy de Vos is 30 jaar oud en Founder

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Initiatiefnemer van twee succesvolle start-ups: E-waste Race en E-waste Arcades

E-waste Races zijn wedstrijden waarbij 10 scholen het in een stad of regio tegen elkaar opnemen om zoveel mogelijk afgedankte elektronica in te zamelen nadat ze een belangrijke gastles hebben gehad. Buurtbewoners hebben de mogelijkheid om oude elektronica via onze website aan te bieden om thuis op te laten halen door de deelnemende kids.

E-waste Arcades zijn spelcomputerkasten gemaakt van hergebruikte elektronica (computer, beeldscherm en bekabeling). De kasten dienen om het scheiden van afval te belonen door het leuk te maken. Werp je afval in en wordt beloond met games of doe mee en aan een challenge waarbij mooie dingen gewonnen kunnen worden!

Doel

Met de E-waste Races organiseren we inmiddels 18 races per jaar!
Dat betekent dat we jaarlijks 180 scholen bereiken waarvoor we belangrijke gastlessen verzorgen over grondstoffenschaarste en het belang van recycling van elektronica. Maar nog belangrijker is dat hiermee jaarlijks duizenden kinderen op een leuke manier betrokken worden bij het thema en ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken om wat aan ons e-waste probleem te doen.

Jaarlijks zamelen we met de races inmiddels meer dan 250.000 kg afgedankte elektronica in!!

E-waste Arcades heeft ook een flinke groei doorgemaakt. Inmiddels hebben we al 30 arcades van afgedankte elektronica gemaakt en hebben we hele leuke klanten op ons lijstje zoals NS, KPN, Fairphone en een hele rits aan onderwijsinstellingen. Tijdens deze projecten wordt op een geweldige manier aandacht gevraagd voor hergebruik van schaarse grondstoffen. Voorbeeld: In het project met KPN zijn mobieltjes ingezameld met onze arcades waarvan vervolgens de schaatsmedailles voor het NK zijn gemaakt!!!

Actief bij

E-waste Race en E-waste Arcades

Rol binnen initiatief

Beiden initiatieven heb ik opgestart.
Bij de E-waste Race doe ik inmiddels enkel nog een stuk acquisitie en heb ik een team van 4 gedreven projectmanagers die de Races verder van A tot Z organiseren.

E-waste Arcades heb ik samen opgestart met Joris Petterson. Hierbij ben ik naast initiatiefnemer ook betrokken bij acquisitie en de verdere doorontwikkeling.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.ewasterace.nl