Tim Wierks

Tim-wierks

Tim Wierks is 27 jaar oud en Head of Sales

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Wist je dat nog steeds 1/3e van al het voedsel wordt weggegooid? Dat is zonde en kan echt niet meer. Too Good To Go heeft als missie om een einde te maken aan al deze verspilling en we zijn al hard op weg om het percentage voedselverspilling in NL te verminderen! We zijn in januari 2018 begonnen en groeien keihard. Tim is vanaf het begin onderdeel van het Waste Warrios team en begonnen als Sales Specialist. Daarbij was hij verantwoordelijk om de eerste winkels ervan te overtuigen dat voedselverspilling echt niet meer kan en we met z'n allen actie moeten ondernemen. In januari 2018 ging de app van Too Good To Go live met 25 actieve winkels in Amsterdam, gerealiseerd met een team van 5 personen. Nu, iets meer dan een jaar later, is Tim doorgegroeid naar Head of Sales en geeft leiding aan 9 Sales Specialists die dag in-dag uit bezig zijn met het sluiten van partnerships met winkels, bakkers, restaurants en andere horecagelegenheden om er uiteindelijk voor te zorgen dat goed eten niet meer in de prullenbak belandt, maar op het bord van consumenten. Hoe dit mogelijk is? In de app bieden wij een Magic Box aan die door consumenten tegen een gereduceerd tarief kan worden opgehaald bij de ondernemer. Je zal nooit precies weten wat je in je Magic Box krijgt totdat je het ophaalt. Wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is en dat je lekker eten krijgt! Naast de consumenten zijn ook de ondernemers enorm blij met deze oplossing, want zo verspillen ze veel minder voedsel.

Doel

We waren nooit zover gekomen als Tim geen onderdeel van ons team was geweest. Door zijn inzet & motivatie om het bedrijf te laten groeien, staat er nu een sterk sales team dat het tegengaan van voedselverspilling als succes ziet. Naast de verantwoordelijkheid voor het team - inclusief de 9 personen dagelijks motiveren, ondersteunen & aanzetten tot dit succes - sluit hij zelf namelijk ook nog af en toe een partnership waarbij grote hoeveelheden maaltijden worden gered v/d vuilnisbelt.

In cijfers wat we afgelopen jaar hebben bereikt:
- Groei van 25 naar 1500 aangesloten ondernemers;
- Momenteel 500.000 aangesloten gebruikers (consumenten);
- In totaal al meer dan 400.000 maaltijden gered van de vuilnisbak;
- Een steeds groter groeiende Waste Warriors community die erin gelooft dat we samen het verschil kunnen maken!

Actief bij

Too Good To Go

Rol binnen initiatief

Tim is sinds januari 2018 werkzaam bij Too Good To Go en in een zeer korte tijd doorgegroeid van Sales Specialist naar Head of Sales. Vanuit deze functie geeft hij leiding aan 9 Sales Specialists waarbij motiveren, inspireren en het leveren van de juiste input en informatie key is. Als Head of Sales is hij daardoor dagelijks indirect verantwoordelijk voor een groot deel van het aantal maaltijden dat wordt gered van de vuilnisbelt.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://toogoodtogo.nl/nl/