Thijs Lindhout

voor-Thijs-foto-Cees-Wouda-1-van-6

Thijs Lindhout is 29 jaar oud en Spreker en duurzaam ondernemer

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Oprichter van Dé CO2 Adviseurs. Een disruptor in de adviesbranche. Met een jonge verfrissende aanpak helpen we bedrijven en gemeentes bij het opstellen en implementeren van CO2 reductie plannen.

Oprichter van Nederland CO2 Neutraal. Een platform dat bedrijven en gemeentes inspireert om CO2 neutraal te worden. Dit doen we door middel van vier grote events per jaar.

Veelgevraagd spreker op het gebied van duurzaamheid. Ik besteed daarin veel aandacht aan de intrinsieke motivatie (dit doen we ook in bovengenoemde bedrijven). Veel bedrijven zien duurzaamheid als een 'moetje'. Aan de ene kant druk mensen met hun neus op de feiten: het gaat niet zo goed met onze aardbol. We moeten in actie komen om onze kinderen en kleinkinderen een gezonde leefomgeving te kunnen bieden. Aan de andere kant laat ik mensen inzien dat duurzaamheid leuk kan zijn. En het kan enorm veel winsten voor je bedrijf opleveren.

Doel

Bij de Dé CO2 Adviseurs werken 10 full-time consultants. Inmiddels hebben we meer dan 250 bedrijven geholpen bij het implementeren van een actief CO2 reductieplan. Klanten zijn van MKB tot grote bedrijven, zoals Renewi, Engie en Ministerie I&W.

Deze zelfde bedrijven zijn, samen met 175 andere middelgrote en grote bedrijven, actief lid van onze stichting Nederland CO2 Neutraal. Vier maal per jaar reizen ze af naar Driebergen waar we grote duurzame inspiratie events organiseren.

Als duurzame inspirator o.a. gesproken voor Ministerie I&W, Gemeente Amersfoort, Woerden en Veerle en Sweco.

Actief bij

Dé CO2 Adviseurs, Nederland CO2 Neutraal

Rol binnen initiatief

Beide bedrijven heb ik zelf opgericht (respectievelijk in 2012 en in 2014).

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://co2adviseurs.nl