Thijs Haverkamp

Thijs Haverkamp is 27 jaar oud en Projectleider

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

“Thijs is een goede vriend van me. Ik draag hem graag voor, voor een plekje op de DJ100 omdat hij elke dag bezig is om Amsterdam op weg te helpen naar schone energie. Gesprek na gesprek en project na project. Ik bewonder zijn drive om de wereld te verduurzamen. Hij weet mensen te raken met zijn verhaal, te overtuigen met zijn enthousiasme en is gewoon een topper. Ik schrijf zijn verhaal hieronder op. Groet, Mark”

Amsterdam binnen vijf jaar op schone energie. Dat is de missie van 02025. En dat kan! Tenminste, als we nu flink vaart maken en de handen ineen slaan. Want alleen onze eigen huizen en bedrijven aanpakken, is niet genoeg. Samen bereiken we veel meer in de realisatie van een toekomstbestendig Amsterdam.

Als projectleider bij 02025 is het mijn taak om koplopers in de Amsterdamse energietransitie te verbinden. Die koplopers zijn ‘gewone’ die hun eigen straat, buurt, sportclub, school of bedrijf naar schone energie brengen. Zij kijken verder dan hun eigen huis. Door deze mensen met elkaar te verbinden, leren we van elkaar en versterken we elkaar met kennis, ervaringen, initiatieven en door netwerken te delen. Samen lukt het ons: schone, eerlijke en veilige energie voor heel 020. In 2025.

Doel

Als projectleider is het mijn taak om elke dag mensen bij elkaar te brengen die samen Amsterdam koploper in schone energie willen maken. We zijn inmiddels aardig op weg met ongeveer 100 koplopers, maar onze is groot. Hoe mooi zou het zijn we 8000 koplopers kunnen verbinden? Met ons regelmatige energieontbijt op donderdagochtend bieden we een podium aan iedereen die geïnteresseerd is in schone energie. Inmiddels hebben we ruim 130 energieontbijten georganiseerd, waarbij we mensen verbinden, inhoudelijke gesprekken hebben en goede koffie schenken. Dat laatste natuurlijk met een knipoog. Om koplopers nog beter te faciliteren, hebben we een samenwerking opgericht met overheid, marktpartijen en de regionale gemeenschap in en rond Amsterdam om projecten kracht bij te zetten. Zo helpen we koplopers versnellen en brengt elk project ons een stap dichterbij het doel: Amsterdam volledig op schone energie in 2025. Om ons initiatief ook een stem te geven in Den Haag heb ik samen met anderen een grote rol gespeeld bij de benoeming van Ruud Koornstra tot Nationale Energiecommissaris.

Actief bij

02025

Rol binnen initiatief

Mijn mooiste resultaat tot nu toe is dat het gelukt is om een samenwerking te realiseren tussen overheid, marktpartijen en de Amsterdam gemeenschap. Deze samenwerking is het fundament van ons initiatief en helpt de koplopers in Amsterdam versnellen. Daar ben ik echt trots op. En ik ben natuurlijk ook trots op al die koplopers die samen met ons Amsterdam willen verduurzamen. Zij zijn de echte helden van het project.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.02025.nl