Theresa Jentzsch

Theresa-van-vegan-tassenmerk-Osier-1024x683

Theresa Jentzsch is 28 jaar oud en Founder en CEO

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Ik ben Theresa, oprichter van het vegan label OSIER uit Amsterdam.
Onze missie is om de mode-industrie te revolutioneren met een focus op duurzaamheid, kwaliteit en transparantie.
Daarom is duurzaamheid de kern van elk aspect van ons bedrijf: van het sourcen van materialen tot de fabriek waar we de tassen maken en de manier waarop we onze producten verpakken verpakken.
Ik ben verantwoordelijk voor de relaties die we onderhouden met onze partners, leveranciers en klanten, evenals het verder brengen van het bedrijf, het vergroten van ons klantenbestand en het creëren van merkbewustzijn/ ‘brandawareness’ rond OSIER.

Doel

Duurzaamheid is bij OSIER een reis die nooit is afgelegd of voltooid. We zijn constant aan het evolueren en streven ernaar om beter te zijn en duurzamer te zijn. Op dit moment compenseren we de CO2-uitstoot, die vrijkomt in het productieproces met groene windenergie en doneren een deel van onze winst aan The Ocean Cleanup. OSIER is 'Peta certified vegan' en we hebben zojuist de ELUXE AWARD gewonnen in de categorie: 'Best emerging fashion brand'. Hier zijn wij heel trots op aangezien we pas zes maanden geleden onze eerste collectie lanceerden.

Actief bij

Osier B.V.

Rol binnen initiatief

Met OSIER bieden wij consumenten een ethische en fashionable keuze aan vegan handtassen. En willen het stoffige geitenwollensokken-imago dat nog geassocieerd wordt met vegan mode veranderen. Door stijlvolle alternatieven voor leer aan te bieden, maken we een duurzame levensstijl aantrekkelijker voor een breder publiek. Door samen te werken met eco-fashion influencers en andere slow-fashion labels, maximaliseren we onze impact en vergroten het bewustzijn rond onderwerpen als dierenwelzijn, het welzijn van fabrieksarbeiders in de mode-industrie en de impact van onze keuzes als consumenten op onze planeet.
Door het openlijk communiceren ( website, presentaties op beursen en meetups) over hoe ons bedrijf op een ethische manier groeit, ik andere ondernemers kan inspireren om hetzelfde te doen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.osier.studio/