Thaddeus Anim-Somuah

Thaddeus-Anim-Somuah

Thaddeus Anim-Somuah is 29 jaar oud en Advisor

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Engineering Manager Projects bij Croda - ik ben verantwoordelijk voor het creeren en uitvoeren van lange termijn strategie en strategisch projecten, vooral op het gebied van duurzaamheid.
Adviseur GreenDeal4Youth - Ik ben verantwoordelijk voor het werven van jonge klimaat leiders door hele europa en het organiseren van evenementen die politici en jongeren bij elkaar brengen om samen te werken aan klimaatbeleid
Adviseur World Startup Co - ik ben verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen (workshops, presentaties, enz.) voor impact entrepreneurs en adviseren van die entrepreneurs. Bij voorbeeld, ik heb advies gegeven aan UniBrick een startup die afvalplastiek gaat omzetten naar goedkope woningen voor het derde wereld.
Bestuurslid Nederlandse Procestechnologen - ik ben verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen en redactie van een magazine; daarnaast werk ik met mijn collega's aan het strategie van die organisatie van 1500 leden en 3500 magazine abonnees. Bij evenementen, artikelen en strategie geef ik een focus op duurzaamheid.

Doel

Ik ben verkozen tot Forbes 30 onder 30 Europa 2020

Binnen Croda, heb ik eerder gewerkt aan een project voor een 25% CO2 uitstoot vermindering in Croda Nederland. Deze heeft een nationale prijs (VNCI Responsible Care) gewonnen. Momenteel ben ik bezig met andere grote duurzaamheidsprojecten die nog in conceptfase zijn.

Actief bij

GreenDeal4Youth

Rol binnen initiatief

Binnen GreenDeal4Youth, hebben wij (ik was een van die hoofdorganisatoren) een Nederland een evenement georganiseerd met 50 jonge klimaat leiders, EU Commissie en Nederlandse overheid om samen te werken aan de beleid. We zijn nu in discussie met politici over EU Green Deal. Ik heb jonge klimaat leiders door hele het EU gewerfd die op nationale niveau nu bezig zijn en ik help met coordinatie van die activiteiten op een europese niveau.

Vanuit welke rol

Young professional