Teun van Roessel

sollyroes

Teun van Roessel is 29 jaar oud en Eigenaar / Ontwerper

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

We hebben een bedrijf opgericht wat als doel heeft een nieuwe groene generatie neer te zetten door kinderen op jonge leeftijd de juiste mindset wat betreft duurzaamheid aan te leren. Dit gebeurt middels educatief pakket Solly.
Het educatief pakket Solly is een volledig lespakket natuur, techniek en duurzaamheid voor de gehele basisschool.
Aan de basis staat Solly, de zon-etende robot, deze robot kan zonnestralen eten met de zonnepanelen in zijn mond. De energie die Solly opvangt kan door andere robots weer gebruikt worden. De robots kunnen samen werken om een groeiend systeem te vormen.
Omdat de robots opslaan hoeveel energie ze op hebben gewekt op welk tijdstip en kinderen dit kunnen uitlezen met de computer, gaat het ontdekken in de echte wereld hand in hand met de software die bij het systeem zit. Op hun eigen digitale Solly-account krijgen kinderen meer inzicht in het opwekken van groene energie. Ook verdienen ze digitale punten aan de hand van de hoeveelheid groene energie die ze hebben opgewekt met de robots. Deze punten kunnen ze besteden in de game die bij het pakket zit. Hierin gaan kinderen op een dorre planeet een duurzame maatschappij opbouwen. Hierbij leren ze ook veel over natuur en biologie en leren ze nog meer robot-vriendjes kennen. In de bovenbouw gaan ze zelf een robot bouwen met de bijbehorende bouw-je-eigen-robot kit (BYOR). Zie www.hetsollysysteem.nl voor meer informatie.

Doel

Het educatief pakket Solly is nu 4 maanden op de markt en we de eerste pakketten worden gebruikt op de scholen. Een samenwerking met een van de grootste distributeurs van Nederland is opgezet (de Rolf groep) en we hebben workshops gedaan voor o.a. ASN bank en Eneco. Voor marktintroductie zijn was Solly ook finalist van de ASN bank wereldprijs.

Actief bij

Eigen BV

Rol binnen initiatief

Ik heb het project Solly geinitieerd vanuit mijn eenmanszaak nadat het mijn master-afstudeerproject is geweest op technische universiteit Eindhoven

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.hetsollysysteem.nl