Teun van Roessel

TeunProfielfoto

Teun van Roessel is 32 jaar oud en Founder & Designer

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Bedrijf wat kinderen bewust wil maken van materiaalgebruik om hen heen en afval als grondstof zien. Dit gebeurt middels workshops op scholen met, en verkoop van, het product BYOR wat nu 2 jaar op de markt is.

BYOR | Build Your Own Robot is een set elektronica waarmee je zelf binnen no-time een robot, apparaat of kunstobject kunt bouwen. De elektronische onderdelen van de BYOR-kit zijn makkelijk te gebruiken en veelzijdig toe te passen in materialen zoals karton, hout en plastic. Gebruik gerecyclede materialen zoals oud papier, oude verpakkingen en verschillende knutselmaterialen om het bouwwerk helemaal eigen te maken. Als de creatie klaar is kan deze zelfs geprogrammeerd worden door het toevoegen van de Micro:Bit. Met BYOR leer je alles over ontwerpen, programmeren en hergebruik op de meest actieve en leuke manier!

Doel

5% van de scholenmarkt bereikt in NL en verschillende consumenten. Ook worden er workshops gegeven op scholen, op evenementen en zelfs bij bedrijven.

2018 55k omzet
2019 110k omzet

Actief bij

Eigen BV

Rol binnen initiatief

Van idee tot op de markt zetten, marketing, sales, service, workshops geven, ontwikkeling lesmateriaal, ontwikkeling materialen, alles wat komt kijken bij een bedrijf met een nieuw product.
Technische ontwikkeling + financien worden door een mede-eigenaar gedaan.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.byor.nl