Teun Kraaij

BuyBay-pasfoto-email

Teun Kraaij is 32 jaar oud en Managing Director

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Wij zijn BuyBay - een Tech bedrijf dat e-tailers, fabrikanten en distributeurs helpt hun retourproducten te verkopen aan nieuwe eigenaren. Dat doen we met, door onszelf ontwikkelde, slimme software. Deze software zorgt voor een optimale match met kopers en voor een soepele herdistributie met een optimaal rendement voor alle partners.

Zo geven we teruggestuurde producten een tweede leven, maken we alle betrokkenen maximaal blij en wordt de wereld een beetje duurzamer.

Wij geven retouren een tweede leven: het product is vaak alleen even uit de verpakking geweest, heeft lichte gebruikssporen of is om een andere reden niet meer helemaal nieuw. Daarbij geven we altijd aan wat de huidige staat van het product is en bij gebruikssporen of beschadigingen maken we hier altijd melding van, zodat consumenten precies weten wat ze kopen. Zij willen geen nare verrassingen. Wij ook niet.

Doel

Wij verwerken op dagelijkse basis duizenden producten die terugkomen van partijen als Blokker, Bol.com, Wehkamp en vele anderen. Op deze manier hebben wij al meer dan 2 miljoen (!) producten van de afvalberg gered en een tweede leven gegeven.

Actief bij

BuyBay

Rol binnen initiatief

Ik heb samen met 2 anderen aan het hoofd gestaan van de totale omslag van BuyBay naar een bedrijf met duurzaamheid en het tegengaan van verspilling diep geworteld in haar genen. Het is immers niet iets wat wij erbij doen, het is de kern van ons bestaan, het is waar iedereen elke dat enthousiast aan bijdraagt.

Ik heb leiding gegeven aan vele functies binnen BuyBay, geholpen de propositie verder te ontwikkelen, het team te bouwen, grote partners aan te sluiten en een belangrijke rol gespeeld in het financieel gezond krijgen van onze groene ambitie. Hier ben ik het meest trots op - wij bewijzen dat 100% duurzaamheid niet bijt met gezonde bedrijfsvoering.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.buybay.com