Tabitha Saliba

Tabitha-Saliba

Tabitha Saliba is 26 jaar oud en Co-Founder & Manager/Projectleider

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Co-founder & Manager - Green Office Vrije Universiteit Amsterdam:
Green Office VU is een duurzaamheidsplatform voor studenten en werknemers van de Vrije Universiteit Amsterdam. Green Office VU initieert en coördineert duurzaamheidsinitiatieven door middel van haar vier pijlers: Education, Research, Campus en Community.
Het doel van de Green Office is om duurzaamheid te integreren in de primaire processen van de universiteit, de bedrijfsvoering te verduurzamen en awareness te creëren bij de VU community. Rondom de universiteit werkt de Green Office VU samen met de Green Business Club Zuidas voor de verduurzaming van de Zuidas.

Projectleider platform verduurzaming gemeentelijke organisatie – Gemeente Amsterdam:
In 2017 is Tabitha als ambtenaar bij de gemeente Amsterdam betrokken bij het opzetten van een duurzaamheidsplatform van de gemeente Amsterdam. Dit platform heeft tot doel om de gemeente als organisatie te verduurzamen door de betrokken partijen te verbinden om zo bestaande en nieuwe duurzaamheidsprojecten te katalyseren.

Doel

Sinds de oprichting van de Green Office VU heeft:
- de Green Office VU een groen kantoor in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam met zeven medewerkers en ruim 50 vrijwilligers die zich actief inzetten voor duurzaamheid op en rondom de VU;
- de VU in 2015 de derde plaats in de SustainaBul behaald en als tweede universiteit in de ranking tevens de hoofdprijs voor de Grootste Stijger behaald;
- de Green Office VU in 2016 Duurzame Introductie Stunt (DIS) gewonnen door PET flessen van de campus te weren door middel van het creëren van een verticale tuin;
- een honours course ‘Design Innovations for Sustainability’ opgezet;
- een ‘Foodhub’ gestart om verse, lokale en betaalbare groenten aan te bieden aan VU studenten en medewerkers;
- meerdere watertappunten op de campus laten installeren om het gebruik van kraanwater te stimuleren;
- en 39% van de VU’s warmtegebruik verminderd tijdens de Warm Sweater Week 2016.

Actief bij

Green Office VU/gemeente Amsterdam

Rol binnen initiatief

Als student heeft Tabitha na het opstarten van een duurzaamheidscommissie op de Vrije Universiteit als mede-oprichter het duurzaamheidsplatform Green Office VU opgezet.

Als manager van de Green Office VU is Tabitha verantwoordelijk geweest voor het reilen en zeilen van de inmiddels zeven vaste medewerkers en meer dan 50 actieve vrijwilligers. Tabitha is als alumni nog betrokken in de Supervisory Board van de Green Office VU.

Sinds haar afstuderen is Tabitha aan het werk bij de gemeente Amsterdam. In 2017 is Tabitha als initiatiefneemster betrokken bij het opzetten van een duurzaamheidsplatform voor de verduurzaming van de gemeente organisatie.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://www.greenofficevu.nl/