Sven Ringelberg

portret-liggend-Sven-Ringelberg

Sven Ringelberg is 32 jaar oud en Co-Founder en Auteur

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Ik heb een startup opgezet die het aanvragen van duurzame subsidies gemakkelijker moet maken voor zowel aanbieders van deze producten als klanten. Het bedrijf heet Simpel Subsidie. Door middel van slimme software en datakoppelingen met aanbieders van isolatiemateriaal, warmtepompen en zonneboilers maken we verduurzaming gemakkelijker en financieel haalbaar voor klanten. Binnen 12 maanden tijd zijn we van een kleine startup gegroeid naar een bedrijf dat klanten heeft zoals HRsolar, Breman, Isolatiespecialist en Regionaal Energieloket.
https://simpelsubsidie.nl/
https://simpelsubsidie.nl/installateurs.php

Ons doel voor de komende periode is het laten schalen van onze service en daarmee duurzame subsidies gemakkelijker, transparanter en sneller maken. Ons doel is met zo min mogelijk kosten zoveel mogelijk mensen te helpen met het financieel aantrekkelijk verduurzamen van hun woning.

Daarnaast heb ik de afgelopen 12 maanden een boek geschreven over de energietransitie 'De Nederlandse Aardgastransitie: Lessen voor de energietransitie van de 21ste eeuw'. We moeten opschieten met de energietransitie en dat eigenlijk op radicaal tempo uitvoeren om de doelen te halen. Laat Nederland nou net het land zijn van een andere radicale energietransitie, die op aardgas in de jaren 60. In dit boek heb ik deze aanpak beschreven met lessen voor nu. Het is uitgekomen op 31 maart 2021.

Doel

Simpel Subsidie van idee tot levendige startup gebracht. We hebben onze eerste softwareproducten live waarmee isoleren van woningen, plaatsen van warmtepompen en zonneboilers gemakkelijk en aantrekkelijker worden voor de klanten. Daarbij ontzorgen we ook de installatiemarkt die moeilijk alle subsidies en financiƫle kansen kunnen bijhouden. Inmiddels werken we samen met grote duurzame platforms in Nederland. We hebben vele tienduizenden euro's aan duurzame subsidies aangevraagd voor onze klanten.

31 maart 2021 heb ik mijn boek 'De Nederlandse Aardgastransitie' uitgebracht. Het boek geeft lessen om een radicale energietransitie mogelijk te maken. Het boek komt 14 april in Trouw en heeft bij diverse vakbladen al aandacht gekregen. Het is het eerste boek in Nederland dat beschrijft hoe energietransities historisch werken en wat de ingrediƫnten zijn uit ons verleden om onze duurzame doelstellingen te bereiken.

Actief bij

Simpel Subsidie

Rol binnen initiatief

Simpel Subsidie van idee tot levendige startup gebracht. Drie jaar begonnen als idee: hoe komt het dat verduurzamen zo belangrijk is, maar subsidies zo ingewikkeld blijven en ondernemers er niet mee uit de voeten kunnen. Nu een bedrijf opgezet dat vele installateurs en bedrijven helpt hun duurzame producten met subsidieondersteuning te verkopen. Daarmee versnellen we de verkoop van duurzame producten en ondersteunen we particulieren.

We hebben dit voor elkaar gekregen door hard te werken aan slimme software die de producten van installateurs koppelt aan de juiste subsidieregelingen. Daardoor is het mogelijk om tegen veel lagere kosten, sneller en gemakkelijker subsidies te regelen voor particulieren.

(PS: Het boek is ook wel een prestatie, dus zou die ik ook wel willen vermelden)

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://simpelsubsidie.nl