Susanne Duijvestein

Susanne-2nd-choice-1-liggend

Susanne Duijvestein is 32 jaar oud en Begrafenisondernemer

Thema

Ketenverantwoordelijkheid en eerlijke handel

Initiatief

Being dead is no excuse. We moeten toe naar een planeetvriendelijker bestaan en dat geldt ook voor onze dood. Er zijn allerlei opties om een uitvaart duurzamer te maken, bijvoorbeeld in ecologische materiaalkeuzes, gebouwen, catering, vervoer en ook natuurbegraven, maar alles komt samen bij de uitvaartbegeleider en deze branche heeft weinig voedingsbodem voor progressiviteit. To put it mildly. Als onafhankelijk begrafenisondernemer met een liefde voor de natuur en een scherp oog voor esthetiek en ethiek, maak ik hier sinds mijn start in 2017 het verschil. Allereerst voor families, om hen te helpen bij het maken van duurzame keuzes. Maar ook in de hele uitvaartwereld. Ik bied duurzame ambachtelijke makers een podium, kus een slapende markt wakker voor duurzame uitvaarten en zoek allerlei vormen om meer met elkaar over onze dood, onze eigen natuur, te praten. Want onze disconnectie tot de dood heeft alles met de disconnectie tot de natuur te maken.

Doel

1) Allereerst heb ik in anderhalf jaar tijd tientallen families mogen ondersteunen bij het vormgeven van een afscheid, met respect voor de natuur. 2) Ik cureer duurzame producten - voor families, maar ook online - en bied daarmee een podium voor impactvolle en ambachtelijke bedrijfjes, zoals Bio Sac, Mandenmaker De Mythe, de Kistemakker die met lokaal hout werkt, Wikkelgoed, allerlei slow food cateraars en rouwfietsen, alsook impactvolle designers zoals Nienke Hoogvliet en Shaina Garfield. 3) Ik schrijf en post online over onderwerpen als bloemenverspilling, milieu(on)vriendelijke kisten, gifgebruik bij balseming, vervuilende ballonoplatingen etc. 4) Ik ben 'curator dood' bij kunst/wetenschapsinstelling Mediamatic en programmeer over oa ecologische alternatieven van lijkbezorging, zoals je lichaam laten composteren en resomeren. 5) Ik geef lezingen over duurzame uitvaarten voor allerlei groepen mensen.

Actief bij

susanne bij afscheid

Rol binnen initiatief

In 2017 ben ik gestart als onafhankelijk begrafenisondernemer, susanne bij afscheid is mijn eigen onderneming waarbinnen ik families begeleid maar ook de dood en ethische uitvaarten onder de aandacht breng.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://bijafscheid.com/