Stephanie van den Sigtenhorst

DSC_0075

Stephanie van den Sigtenhorst is 27 jaar oud en Founder

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Het is een van de meest vervuilende industrieën en deze komt er nog maar makkelijk mee weg; de kleding industrie. Door bewustere keuzes te maken als consument kunnen we hier verandering in brengen. Met een positieve insteek legt Stephanie van den Sigtenhorst als een van de eersten online uit hoe we duurzamere keuzes kunnen maken met betrekking tot onze garderobe. Het platform Let's Talk Slow inspireert dagelijks duizenden vrouwen om duurzamere keuzes te maken; van tweede hands shopping tips tot welke stoffen je het beste kunt kiezen. Het doel? Een mooiere en eerlijkere kleding industrie.

Doel

Met het platform Let's Talk Slow is Stephanie internationaal aan de weg aan het timmeren. Ze gebruikt hierbij de kennis die ze heeft opgedaan tijdens haar studie International Fashion and Branding aan het Amsterdam Fashion Institute en tijdens haar baan bij het duurzame Nederlands kleding label Miss Green.

Niet alleen door haar platform en publicaties in grote internationale mode tijdschriften zowel in print als online bereikt zij vele mensen. Ook door presentaties en haar ebook heeft zij veel mensen kennis laten maken met duurzame mode. Ze geeft concrete tips, hoe consumenten hun kledingkast kunnen verduurzamen, en dit wordt gewaardeerd. Ze wordt namelijk door WWD, dé internationale fashion bijbel, ook wel genoemd als 'influencer to watch'.

Haar eerste Ebook was zo succesvol, dat uitgeverij Kosmos dit jaar een fysiek boek uit zal brengen geschreven door Stephanie, welke najaar 2020 uit zal komen. Het zal een inspirerend boek worden die als gids fungeert om een duurzame garderobe te creëren.

Naast haar platform voor consumenten, richt Stephanie zich ook op duurzame merken. Zo helpt zij duurzame merken met hun branding, fotografie en content.

Actief bij

Let's Talk Slow

Rol binnen initiatief

Stephanie heeft een aantal jaar geleden Let's Talk Slow opgericht en uitgebouwd tot een inspirerend platform voor modebewuste vrouwen. Ze laat zien dat duurzaamheid niet stoffig hoeft te zijn en dat er mooi en stylish uitzien ook op een duurzame manier kan. Ze is een voorloper op het gebied van duurzame mode en inspireert dagelijks tienduizenden mensen om bewustere keuzes te maken. Haar achtergrond in de mode-industrie helpt haar om een duidelijke vertaling te maken van de industrie naar de consument.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.letstalkslow.com