Stefanie Poorte

Steef_9

Stefanie Poorte is 30 jaar oud en Operationeel Manager

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Met vertrouwen en plezier, kunnen we een inclusieve arbeidsmarkt creëren waarin er plek is voor iedereen. Dat is onze visie en mijn droom! Social Capital is een sociale startup, ontstaan vanuit het gedeelde gedachtegoed van HEINEKEN Nederland en twee elkaar aanvullende sociale ondernemingen: Happy Tosti en Milieuwerk. Het is onze gezamenlijke ambitie om op een vernieuwende wijze bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt door mensen met een zichtbare of onzichtbare arbeidsbeperking aan een betaalde baan te helpen in de horeca.
Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat deze droom werkelijkheid wordt, samen met de mensen die achter ons staan.

Doel

Door middel van jobcarving en social outsourcing verschillende functies in kaart gebracht die geschikt zijn voor mensen die het lastig vinden om zelf een baan te vinden of te behouden. Vervolgens vullen we deze banen in.
Helaas zijn ook wij door de corona situatie getroffen en genoodzaakt om onze officiële plaatsingen uit te stellen. Gelukkig lukt het ons om positief te blijven en gebruiken we onze energie om verder te bouwen! In de tussentijd wordt onze eerste werknemer Sam steeds enthousiaster om te gaan beginnen en hebben wij meer tijd kunnen besteden aan de achterkant van ons bedrijf zoals onder andere met het ontwikkelen van de website, het uitwerken van het training programma in samenwerking met HEX en het aannemen van onze eerste jobcoach.

Actief bij

Social Capital

Rol binnen initiatief

De oprichters van Social Capital, namelijk David Jansen en Wouter de Vaal (milieuwerk), Jasper Kool en Wibe Smulders (Happy Tosti), hebben mij gevraagd om Social Capital operationeel up en running te krijgen. Zij noemen mij de drijvende kracht achter Social Capital. Ik zeg gewoon dat ik de boel regel, met een glimlach en het liefste samen met mensen die in ons geloven.
Op dit moment ben ik verantwoordelijk en betrokken bij het contact met de toekomstige horecapartners en de gemeente, contact met de medewerkers, HRM strategie en uitvoering, ontwikkeling van het training programma en de Marketing strategie.

Daarnaast probeer ik wat structuur aan te brengen in ons team, wat een uitdaging op zich is met deze diverse groep ;)

Vanuit welke rol

Young professional