Sophie van Duren

Sophie-presstigieux

Sophie van Duren is 27 jaar oud en Experience Coördinator

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ik werk als Experience coördinator voor Fashion for Good. Hierbij geef ik o.a. leiding aan het host team en ben ik samen met het Experience en Communicatieteam gefocust op de creatieve en visuele invulling van de Fashion for Good Experience. Denk hierbij aan: programmering, events, visual merchandising, educatieve en interactieve content.

Fashion for Good is een internationaal platform voor innovatie, dat door middel van samenwerking en community het hele mode ecosysteem samenbrengt in de ambitie om alle mode circulair te maken. De organisatie heeft o.a. een programma voor startups, om hen de expertise en toegang tot financiering te bieden die ze nodig hebben om te groeien en verbindt deze organisatie aan internationale merken en retailers zodat de startups op grote schaal ingezet kunnen worden en zo een positieve impact op de mode-industrie hebben.

Naast het innovatieplatform is er ook een Experience in Amsterdam, 's werelds eerste interactieve museum toegewijd aan duurzame, circulaire mode en innovaties en werd geopend in oktober 2018. Het museum heeft als doel de ogen van bezoekers te openen door de verhalen te vertellen achter de kleren die je draagt en je te laten zien hoe je zelf actie kunt ondernemen en een positieve impact kunt hebben op de mode-industrie. Via een persoonlijke digitale reis met een RFID-armband kom je meer te weten over de geschiedenis van goede mode, duurzame producten en toekomstige mode-innovaties.

Doel

Op jonge leeftijd begon mijn interesse in kleding en al snel rolde dit uit tot het afronden van meerdere studies in de richting van design en textiel engineering. Tijdens mijn laatste studie kwam het thema duurzaamheid al snel naar voren en werd het mij vooral duidelijk hoe weinig hier toentertijd over gecommuniceerd werd. Dit resulteerde in een passie en focus op duurzaamheid in de mode-industrie on a daily base. In de Fashion for Good Experience probeer ik voor de bezoekers op een leuke, interactieve en educatieve manier de bewustwording en de kennis te verspreiden. Door het organiseren van educatieve tours, creatieve workshops, inspirerende exposities en evenementen proberen wij niet alleen educatie en context te bieden maar de bezoekers ook echt te activeren om zelf een steentje bij te dragen en om samen de industrie te veranderen. Daarnaast is Fashion for Good werkende met innovatieve technologieën, materialen en apps (alle start-ups die wij supporten) en proberen we hen zoveel mogelijk support en zichtbaarheid te bieden en te introduceren aan het publiek, de grote merken en retailers. Hun oplossingen bieden inspiratie en tastbare oplossingen die de industrie nodig heeft.

Actief bij

Fashion for Good

Rol binnen initiatief

Binnen Fashion for Good geef ik o.a. leiding aan het host-team van de Fashion for Good Experience en ben ik samen met het Experience en Communicatieteam gefocust op de gehele creatieve en visuele invulling van de Fashion for Good Experience. Denk hierbij aan educatieve en interactieve content, inspirerende exposities, educatieve tours en tools, creatieve visual merchandising, en het organiseren van evenementen om de industrie en consument te enthousiasmeren om samen te komen en mee te helpen aan de verandering die nodig is in de mode industrie.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://fashionforgood.com/