Soetimah Goos

602713C2-76FD-44ED-9BF5-6576130DC20C

Soetimah Goos is 21 jaar oud en Founder

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Ik heb een sociale onderneming genaamd CircU opgericht. Mijn missie is het tegengaan van verspilling in onze samenleving. Dit doe ik door bedrijfsafval te Upcyclen naar relatiegeschenken en kantoorartikelen. Dit verkoop ik dan weer terug aan hetzelfde bedrijf. Een bedrijf krijgt haar ‘afval’ dus terug, maar dan in een nieuwe functionele vorm. Hierdoor heeft het materiaal een tweede leven gekregen. Ik probeer hiermee bewustwording te creëren over de waarde van het materiaal en bedrijven te helpen met de transitie naar een circulaire economie. Omdat verspilling van materialen maar ook van de kwaliteiten van mensen zonde is, maak ik deze producten samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast geef ik gastcolleges op hogescholen om studenten (die later bij een bedrijf gaan werken) ook bewust te maken van de waarde van materialen en hoe zij kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving. Zo probeer ik op mijn eigen manier een bijdrage te leveren aan het behalen van de SDG’s en een duurzamere samenleving.

Doel

Ik heb nu twee projecten afgerond. Hierbij heb ik van autobekleding, laptophoezen en ipadhoezen ontwikkeld. Medewerkers van een autoleverancier kunnen hun laptop nu dus bewaren in een hoes gemaakt van materiaal dat zij dagelijks als ‘afval’ weggooien en worden zich zo bewust van de waarde die dit materiaal nog heeft. Hiermee heb ik ervoor gezorgd dat materiaal niet als ‘afval’ werd bestempeld en de verbrandingsoven in is gegaan. Ik ben een nauwe samenwerking aangegaan met drie sociale werkplaatsen, zodat deze mensen hun kwaliteiten en creativiteit kunnen benutten.

Actief bij

CircU

Rol binnen initiatief

Ik heb samen met twee anderen het bedrijf opgericht. Na uittreding van mijn toenmalige partners heb ik een doorstart gemaakt met het bedrijf en run ik dit nu zelf.

Vanuit welke rol

Student

Website

https://www.circu.nl/