Sivan Breemhaar

SIVAN_AFRIEK_AE_23

Sivan Breemhaar is 30 jaar oud en Co-founder & CEO

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Binnen Afriek ben ik bezig met de doorstart van het kledingmerk na een heftig afgelopen jaar vanwege een aanklacht van een multinational. Nu verander ik het business model en kijk ik of ik met duurzame stoffen kan werken die we zelf laten ontwerpen en drukken in Rwanda. Een nieuw avontuur binnen het bouwen van Afriek. Door de lessen die ik leerde uit Afriek richt ik me ook op het openen van het gesprek over culturele toe-eigening via gesprekken en events. Daarnaast deel ik graag open over de uitdagingen van ondernemers via presentaties (ASN Bank, Fuck-up nights) en via Youtube.

Doel

Met Afriek hebben we een bekend merk opgebouwd met een stevige fan-base. Afgelopen Januari organiseerden we in Pakhuis de Zwijger een avond over culturele toe-eigening waarbij we heel veel mensen hebben geïnspireerd hun blindspots te herkennen. Vorige zomer hebben we een samenwerking met Tony's Chocolonely opgezet waarbij we tassen hebben geprint en gemaakt in het design van de repen van Tony's Limited Edition repen. Het afgelopen jaar kan ik beschrijven als een jaar waarin ik veel moeilijkheden heb doorstaan en ontzettend veel heb geleerd. Met die lessen ga ik nu in actie.

Actief bij

Afriek

Rol binnen initiatief

Als oprichter en visionair van het merk Afriek. In Rwanda hebben we een team opgezet wat ontzettend sterk samenwerkt en grote uitdagingen aan kan gaan, zoals bijvoorbeeld de grote tassen productie van Tony's Chocolonely. Daar ben ik ontzettend trots op. Daarnaast heb ik het merk-idee van Afriek opgezet en uitgewerkt samen met hele talentvolle creatieven om mij heen, tot een merk waar mensen echt fan van zijn. Dat blijkt nu in moeilijke tijden iets bijzonder waardevols te zijn.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://afriek.com