Simone Lips

EPDA_Conference-40-simone

Simone Lips is 22 jaar oud en Founder

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Vorig jaar startte ik mijn eigen bedrijf: People of Tomorrow - sustainable packaging innovation. Waarmee we bedrijven in de voedingssector helpen met het verduurzamen van hun verpakking. Met groenere materialen, minder materialen, mono materialen én/óf een slimmer design.
Voeding komt vaak gepaard met een verpakking, en die verpakking zit daar om het product langer houdbaar te houden, voedsel verspilling tegen te gaan en met ons te communiceren over wat we eten. En het is voor ons de uitdaging om die verpakking zo duurzaam mogelijk te maken.

Voor mij is duurzaamheid het doorgeven van een wereld zo rijk en zo vol als de wereld waar wij in op zijn gegroeid. Waar we ecologische systemen conserveren omdat zonder we zelf niet eens zouden kunnen leven. En waar we oplossingen ontwikkelen die de kwaliteit van het leven omarmen terwijl ze onze wereld beschermen en herstellen. En dat doe ik met People of Tomorrow.

Doel

De hele wereld is bezig met duurzaamheid en zo ook de voedingssector! Met People of Tomorrow was ik in staat om prachtige merken als bijvoorbeeld Greyston Bakery, Uniekaas en Willycroft te helpen met hen stappen richting een duurzamere verpakking. Sprak ik op verschillende podia zowel in binnen en buitenland. Rolde ik the Kitchen of Materials uit op Empack 2020 én ontwikkelde ik mee aan een 100% biobased PE verpakking die momenteel in de productie is. (PE is een kunststof soort).

Recent sloot ik aan in een project om een home composable verpakking te ontwikkelen voor boeren in ontwikkelingslanden waar niet z'n goed afvalsysteem bestaat als dat wij hier in Nederland hebben.

Actief bij

People of Tomorrow

Rol binnen initiatief

Ik startte People of Tomorrow op en ben werkzaam als consultant sustainable packaging innovation.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://peopleoftomorrow.nl/