Simon Hogenstijn

Simon-Hogenstijn

Simon Hogenstijn is 30 jaar oud en Adviseur Duurzaamheid

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Gestart in 2010/2011 als projectleider asbestsanering op het eerste project in NL waar buiten boerenbedrijven subsidie op asbestsanering is gegeven. Hier is een rapport geschreven in samenspraak met TNO en mijn lector Jan de Wit die dit verder communiceerde. Tevens is hier een symposium gegeven voor alle burgemeesters uit Overijssel. Daarna verder gegaan bij RVO waar ik specialist EIA/MIA/SDE+ was voor deze regelingen. Hier heb ik ook namens de MIA asbestsanering beoordeeld. Tevens de wettekst van de subsidie asbestsanering mede geschreven. Hierna bij W4Y gaan werken en hier nieuwbouwprojecten o.a. verduurzaamd door middel van BREEAM. Meest aansprekende project is de Hogeschool Utrecht op de Heidelberglaan 15 waar het meest duurzame schoolgebouw van Nederland staat. Tevens presentaties geven over BREEAM en duurzaamheid en proberen de wereld iets groener te maken.

Doel

Op dit moment (mede)verantwoordelijk geweest voor 20 nieuwbouwcertificaten BREEAM en o.a. voor het meest duurzame schoolgebouw van Nederland en de adviseur op het aankomende meest duurzame BREEAM gebouw van Nederland namelijk Agrifac te Steenwijk welke naar verwachting de hoogste BREEAM score ooit gaat behalen.
Subsidie op asbestsanering is nu heel normaal, maar in 2010/2011 was dit niet aan de orde en was het een grote prestatie om subsidie te krijgen op asbestsanering.
Tevens privé de eerste NOM-hypotheek van de Rabobank in Nederland. Hiermee is het niet alleen zakelijk maar ook privé duurzaam doen en niet alleen voordoen.

Actief bij

W4Y adviseurs bv

Rol binnen initiatief

Op dit moment houd ik mij vooral bezig met projecten BREEAM Nieuwbouw als Expert en Assessor, Groen financieren en EED energie-audits. Mijn affiniteit en brede kennis over MVO, innoveren en duurzaamheid worden bij W4Y adviseurs ten volste benut. Wanneer een klant twijfelt of het kan is het mijn expertise om gezien mijn ervaringen bij RVO de ondernemer aan de voorkant te overtuigen dat duurzaam ondernemen goedkoper is initieel en vooral in levensduur dan conventioneel een plan in te steken. Hiermee worden plannen daadwerkelijk duurzamer en vaak zelfs goedkoper dan zonder duurzaamheid.

Vanuit welke rol

Young professional