Silvana Lefel

Silvana-Lefel

Silvana Lefel is 29 jaar oud en Lead KPN Sustainable Infrastructure

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Duurzaamheid is geen keuze meer. Een koploper zijn in duurzaamheid is dat wel. Silvana Lefel is die duurzame koploper binnen KPN. De telecomindustrie is dagelijks afhankelijk van een betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening. Dankzij Silvana is er het bewustzijn dat telecom er niet alleen afhankelijk van is, maar zelf ook onderdeel is van de oplossing. Het gaat om de juiste stroom op het juiste moment te gebruiken, waar de vraag en het aanbod van duurzame energie naadloos op elkaar aansluiten. Hiervoor is data en connectiviteit essentieel, want alles moet verbonden zijn. Alles moet met elkaar kunnen communiceren. Silvana zet zich al jaren in voor deze Smart Energy Systems om zo de transitie naar fossielvrij mogelijk te maken. Ze heeft zelf alle partijen intern en extern met elkaar verbonden om haar overtuiging om te zetten in realiteit. Met veel verschillende partijen heeft dit geleid tot het KPN Energy Innovation Lab met als belangrijkste onderdeel het KPN Batterij Project.

Doel

Silvana is de lead van het team KPN Sustainable Infrastructure. In 2020 heeft zij met haar team ruim 60 GWh aan energie bespaard en meer dan 80% van het afval op een duurzame wijze hergebruikt of gerecycled. Ook heeft zij een paper geschreven over Smart Energy Systems. Deze is binnen de telecomindustrie wereldwijd gedeeld, waardoor Silvana zich heeft kunnen ontwikkelen tot een inspirerend en veelgevraagd spreker op internationale telecom congressen. De kennis omtrent dit onderwerp heeft zij vergaard door vier jaar geleden met een vooruitziende blik het KPN Energy Innovation Lab op te starten. Dit is een mini-data center van KPN waar alle mogelijkheden en onmogelijkheden m.b.t. Smart Energy Systems worden getest in de praktijk. Het belangrijkste onderdeel hiervan is het KPN Batterij Project, waarin groene stroom wordt opgeslagen bij een overschot zodat deze kan worden ingezet bij een tekort aan groene stroom. Het draait om de juiste stroom op het juiste moment. Dit project is voortgekomen uit de Sustainability Booster, een initiatief van Silvana om alle collega’s binnen KPN samen te brengen en vanuit hun eigen purpose duurzaamheid te omarmen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Actief bij

KPN

Rol binnen initiatief

Silvana is de duurzame koploper binnen KPN. Zij is de initiatiefnemer, trekker en inspirator achter Smart Energy Systems. Zij is ervan overtuigd dat data en connectiviteit essentieel zijn voor een fossielvrije toekomst. De kennis omtrent dit onderwerp heeft zij vergaard door het ontwikkelen van een paper over Smart Energy Systems en de rol van de telecom sector. Door internationaal het gesprek aan te gaan met telecomproviders, energie gerelateerde bedrijven en start ups. Het KPN Energy Innovation Lab op te starten en groot te maken met als belangrijkste onderdeel het KPN Batterij Project.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.gsma.com/betterfuture/wp-content/uploads/2021/02/Smart-Energy-Systems-Report.pdf