Sid Vollebregt

pasfoto2014

Sid Vollebregt is 29 jaar oud en Co-founder

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Elemental Water Makers is in staat om betaalbaar drinkwater te leveren middels ontziltingsinstallaties aangedreven op duurzame energie. Ontzilting is een energie-intensief proces. Met toenemende mondiale waterschaarste en de eindige aanwezigheid en nadelige uitstoot van fossiele brandstoffen, is ontzilting via duurzame energie de toekomst. Er was echter een barrière voor de implementatie, de meest efficiënte en schaalbare ontziltingstechniek, omgekeerde osmose, is ontworpen voor constant en continu productie, terwijl duurzame energie zoals de zon en wind fluctuerend van karakter zijn. Elemental Water Makers heeft dit probleem opgelost en is in staat om betaalbaar water mogelijk te maken uit oneindige bronnen van de zon, zee, aarde en wind. De oplossing biedt kostenbesparingen, voorkomt compleet de uitstoot van CO2, is schaalbaar van een paar duizend liter per dag tot miljoenen en is ontworpen voor een minimum aan onderhoud door automatisering en remote monitoring. Hierdoor is een duurzame en betaalbare watervoorziening op eilanden en kustgebieden wereldwijd een mogelijkheid geworden.

Een goede introductie van de markt is hier te zien: https://youtu.be/26eyaXYIBuI

Een digitale rondleiding van een installatie op de Virgin Islands kan hier worden genoten: https://youtu.be/B4irlTMk_Os

Doel

De missie van Elemental Water Makers is om waterschaarste op te lossen, met alleen de zon, zee, aarde en wind. Wij hebben een techniek ontwikkelt en getest in Indonesië, waarvoor een wereldwijde patentaanvraag loopt. We hebben onze instap markt gevonden op eilanden, waar energie duur is vanwege noodzakelijke import van fossiele brandstoffen en water schaars vanwege het ontbreken van natuurlijke bronnen. In 2014 hebben we ons eerste contract getekend en in 2015 de succesvolle oplevering van de eerste commerciële installatie op de Maagden Eilanden. voltooit Deze installatie produceert sinds juli 2015 dagelijkse 12500 liter water uit zeewater, waarvoor alleen zonne-energie word gebruikt. Er is inmiddels al 2.5 miljoen liter water geproduceerd en 15 ton CO2 bespaart. Dit heeft oa 't FD, DFT, RTL Z, Trouw, Vrij Nederland, BNR, Radio 1, BVI Beacon & de VI Daily News gehaald. We zijn in gesprek met meerdere resorts en de overheid in deze regio voor vervolgprojecten. De klant is tevreden en geniet van een kostenbesparing van 60%. In 2016 gaan we op Kaapverdië een dorp van 1300 mensen van drinkwater voorzien voor 20 jaar. De intentieverklaring is getekend en de financiering is al rond.

Actief bij

Elemental Water Makers B.V.

Rol binnen initiatief

Samen met Reinoud Feenstra heb ik de techniek ontwikkeld en getest tijdens ons afstuderen aan de TU Delft in Indonesië. Vervolgens ben ik sinds april 2012 full-time actief om de techniek naar de markt te brengen. De afgelopen 3 jaar hebben we ons business model ontwikkelt tot een schaalbare versie, dankzij de juiste partners, een goed team, intellectueel eigendom en financiering. Binnen de organisatie ben ik verantwoordelijk voor de strategie, sales, financiering, promotie en communicatie. Het is ons gelukt het bedrijf van de grond te krijgen en de weg naar de klanten te vinden. Door doorzettingsvermogen, creativiteit en geduld staat het volgende grote project van 50.000 liter per dag op de agenda in Kaapverdië en gaan we daar mensen 2x goedkoper water leveren van goede kwaliteit.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.elementalwatermakers.com