Sascha Bol

46526596465_09bf7cae6d_k

Sascha Bol is 26 jaar oud en Project coordinator Positive Change

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ik ben werkzaam bij het Positive Change Initiative van Rotterdam School of Management, Erasmus University, waar ik samen met mijn collega Amy Kan de ontwikkeling van een serie leermodules over business, management en de Sustainable Development Goals coördineer. In samenwerking met studenten, wetenschappers en externe partners (bedrijven/organisaties) produceren we video's over de kansen die er liggen voor bedrijven om bij te dragen aan de SDG’s. De video’s van deze leermodules zijn gepubliceerd op www.rsm.nl/sdgs, en aangevuld met onderwijsmateriaal op een 'SDG Repository' om zo docenten te ondersteunen in het implementeren van de missie van RSM 'to be a force for positive change in the world'. Alle materialen zijn ontworpen met de visie dat doemscenario’s niet werken, we hebben een positieve blik en samenwerking nodig om de SDG’s te behalen. Dit komt bijvoorbeeld naar voren in de op actie- en kansen gerichte focus van de video’s. Bedrijfskunde studenten kunnen in hun toekomstige carrière veel impact maken door zelf een bedrijf op te zetten of binnen bedrijven waar zij komen te werken verandering teweeg te brengen. Bijdragen aan het opleiden van deze change agents met dit project is enorm inspirerend. De positieve energie en verbinding die het teweegbrengt in de organisatie laten zien dat we allemaal bij kunnen dragen aan een duurzamere wereld: door met een positieve invalshoek een boodschap uit te dragen, te verbinden en zo te inspireren tot het nemen van actie.

Doel

Het produceren van al de video’s en het onderwijsmateriaal hebben we natuurlijk niet alleen gedaan, het belangrijkste wat we hebben bereikt is dan ook het verbinden van verschillende partners binnen en buiten de organisatie. Er zijn al 57 video’s geproduceerd, elke video in samenwerking met een andere partner. Tot nu toe 14 studenten, 16 wetenschappers en 15 externe partners, de video’s en onderwijsmaterialen voor de laatste 4 SDG’s zijn nog in productie. Binnen RSM hebben verder ontzettend veel collega’s van verschillende afdelingen bijgedragen aan dit project. Wat hebben we daarmee, naast de productie van de serie leermodules, bereikt? Een golf van positieve energie en verbondenheid om met elkaar positive change agents op te leiden! Ook worden de materialen nu geïntegreerd in een MOOC (massive open online course) om wereldwijd te inspireren.

Actief bij

Rotterdam School of Management, Erasmus University

Rol binnen initiatief

Mijn bijdrage aan dit project kan niet genoemd worden zonder mijn collega, Amy Kan, te noemen. Waar zij samen met Eva Rood (director van het Positive Change Initiative) het project opzette en vormgaf aan de eerste helft van de video-serie, maakte ik de serie af en richtte me op de publicatie en implementatie. We werkten aan dit project in het kader van het LDE traineeship, en kregen de vrijheid om (in samenwerking met onze collega’s binnen RSM en in opdracht van de decaan) dit project vorm te geven, uit te voeren en te trekken onder begeleiding van Eva Rood. Dit hield o.a. in: het vinden en verbinden van studenten, wetenschappers en business partners, co-creëren van de video’s en onderwijsmaterialen, ontwikkelen van platforms en organiseren, plannen en vooruitbrengen van het hele project!

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.rsm.nl/sdgs/