Sander van ‘t Veer

Sander_van_t_Veer_NoFoodWasted

Sander van 't Veer is 26 jaar oud en CTO

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Het technisch verwoorden van de visie van NoFoodWasted. Als CTO en hoofd Android ben ik verantwoordelijk voor de algehele technische omgeving van NoFoodWasted en specifiek voor de Android app. We verbeteren deze constant door nieuwe inzichten, data en feedback die we krijgen van ons platform en partners en experimenten die we uitvoeren om zodoende minder mensen voedsel te laten verspillen en bewuster te laten omgaan met eten.

Doel

Toen we in 2013 begonnen waren we de 1e in de wereld die met deze oplossing kwamen. We hebben door veel te onderzoeken en experimenteren een basis gelegd waar andere partijen hun voordeel mee gedaan hebben. Ook hebben we wereldwijd mensen geinspireerd om hetzelfde te doen. Dichter bij huis hebben we veel consumenten maar ook aanbieders (zoals supermarkten) bewuster gemaakt van voedselverspilling en hebben we inmiddels meer dan 2.700.000 goede producten gered. Dagelijks bereiken we meer dan 70.000 gebruikers en we groeien nog steeds. Onze technische oplossing blijven we vernieuwen om consumenten nog meer te helpen om goed te doen.

Actief bij

NoFoodWasted

Rol binnen initiatief

Ik ben betrokken bij NoFoodWasted vanaf het begin. Van de 1e testversie tot de huidige oplossing. Als CTO vertaal ik de wensen van markt naar een goed werkbare technische oplossing die consumenten zo veel mogelijk helpt om efficient om te gaan met voedsel. Dagelijks stuur ik een team van developers aan om dit samen te realiseren.

Door het, samen met onze partners, goed interpreteren van de data die we ontvangen maken we het platform steeds slimmer en benutten we meer en meer de technische mogelijkheden zodat consumenten echt minder gaan verspillen. Want elke % minder verspilling werkt mee aan een betere wereld.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.NoFoodWasted.com