Ruud & Merel Graven-van der Aa

foto-11-1024x683

Ruud & Merel Graven-van der Aa is 27 & 28 jaar oud en Founders

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Ruud & Merel zijn oprichters van Eufloria - Eetbaar Landschap. Daarmee zetten zij zich in op het gebied van biodiversiteit en natuur inclusieve landbouw. Dat doen ze door zowel particulieren als bedrijven te helpen bij het ontwerpen, adviseren en aanleggen van voedselbossen en agroforestry systemen. Particulieren kunnen bij hun ook terecht voor het aanleggen van natuurtuinen, de focus ligt daar op een biodiverse tuin ontwerpen met een hooggehalte eetbare soorten.

Daarnaast doen ze veel aan bewustwording en educatie. Dat doen ze doormiddel van rondleidingen te geven in voedselbossen, het geven van workshops en door informatie te delen op social media.

Doel

Vanaf november 2019 heeft Eufloria geholpen om in Nederland 15 hectare landbouwgrond om te zetten naar natuur inclusieve landbouw of natuur. Er zijn sindsdien ruim 13.000 bomen aangeplant. Via educatieve workshops en rondleidingen zijn er inmiddels 750 bezoekers in de voedselbossen geweest sinds april 2020. Via social media kijken er 5.500 mensen mee achter de schermen, én krijgen zij ook tips om zelf groenere vingers te kweken.

Actief bij

Eufloria

Rol binnen initiatief

Wij zijn de oprichters van Eufloria. Wat ooit begon met een focus op natuur inclusieve landbouw is nu uitgegroeid tot veel meer dan dat alleen. We vinden het leuk om ons bezig te houden met bewustwording, educatie, maar ook met een stuk biodiversiteit en natuurbehoud waar de focus niet perse ligt op het toevoegen van heel veel eetbare soorten. Bijna alles binnen Eufloria doen we met zijn tweeën. Het beheren van de twee voedselbossen, het ontwerpen voor klanten, het geven van workshops en de verschillende social kanalen bijhouden. Samen hebben we ook een plan uitgestippeld voor de toekomst van Eufloria waarin we het niet meer alleen zouden kunnen, maar tot die tijd doen we het allemaal zelf!

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://eufloria.nl/